Groenewegen neemt het in Ronde van Hongarije als sprintkopman van Team Jayco-AlUla op tegen Jakobsen en co Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen neemt het in Ronde van Hongarije als sprintkopman van Team Jayco-AlUla op tegen Jakobsen en co

Groenewegen neemt het in Ronde van Hongarije als sprintkopman van Team Jayco-AlUla op tegen Jakobsen en co

Het hing al een tijdje in de lucht, maar het is op maandag 9 mei 2023 officieel bevestigd: Dylan Groenewegen gaat in de Ronde van Hongarije andermaal opnemen tegen Fabio Jakobsen, wiens officiële deelname niet veel eerder bekendgemaakt werd. Groenewegen zegt in goede vorm naar de Hongaarse rittenkoers af te reizen en klaar te zijn voor de drie sprintritten die hem aldaar te wachten staan.

Op de website Team Jayco AlUla wordt de volledige selectie voor de Ronde van Hongarije, die op woensdag 10 mei van start gaat, uit de doeken gedaan. Vrijwel de gehele selectie rijdt in dienst van Groenewegen, daar gesteld wordt dat Kell O’Brien, Elmar Reinders en Luka Mezgec 'de sterke lead-out-trein' vormen. Voor Jan Maas en Rudy Porter is er een vrije rol weggelegd.

Groenewegen legt op de teamsite een en ander uit omtrent zijn huidige vorm. 'Ik heb een tijdje niet in wedstrijdverband gereden', refereert hij aan het feit dat hij sinds zijn vierde plaats in de Scheldeprijs van 5 april geen koers meer gereden heeft. 'Naast het gegeven dat ik wat tijd met mijn familie heb doorgebracht, heb ik ook goed kunnen trainen voor het aankomende blok met wedstrijden. Het begint voor mij nu allemaal in de Ronde van Hongarije, waar ik vorig jaar één rit wist te winnen.'

'Het zal niet makkelijk worden om weer te kunnen winnen in Hongarije', legt de 29-jarige Amsterdammer verder uit. 'Het niveau wordt immers elke wedstrijd weer hoger. Maar we gaan met een sterke selectie van start in Hongarije. Ik voel me goed en ook de benen zijn in orde. Het is voor mij gewoon een kwestie van terugkeren in het peloton en dan die typische koersadrenaline weer door mijn aderen te voelen stromen. Dat geeft me in de finale van elke wedstrijd net dat beetje extra power', luidt de volledige voorbeschouwing van Groenewegen, die het verder ook tegen mannen als Sam Bennett en Caleb Ewan moet gaan opnemen.

Selectie Team Jayco AlUla Ronde van Hongarije 2023

Dylan Groenewegen
Jan Maas
Elmar Reinders

Rudy Porter
Luka Mezgec
Kell O'Brien

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws