Bauhaus poogt Jakobsen en co namens Bahrain Victorious te verslaan in Hongarije, Pernsteiner voor klassement Wielrennen
Wielrennen

Bauhaus poogt Jakobsen en co namens Bahrain Victorious te verslaan in Hongarije, Pernsteiner voor klassement

Bauhaus poogt Jakobsen en co namens Bahrain Victorious te verslaan in Hongarije, Pernsteiner voor klassement

Bahrain Victorious heeft op de ploegsite de selectie voor de Ronde van Hongarije, die op woensdag 10 mei van start gaat, uit de doeken gedaan. Het WorldTour-team uit het Midden-Oosten hoopt dat de rappe Phil Bauhaus voor succes in de vlakke ritten kan zorgen. Met de kleine Oostenrijker Hermann Pernsteiner gaan de roodhemden voor een goed algemeen klassement.

'De focus ligt zeker op de sprintetappes', vertelt ploegleider Enrico Poitschke. Bauhaus komt met grote ambities en we zullen proberen mee te doen voor een ritzege. De ploeg rond hem is jong. De jongens moeten elkaar vinden in de sprint. Dat gaat niet gemakkelijk zijn, maar iedereen is zeer gemotiveerd. Er zijn drie sprintkansen. We denken dat we een heel goed resultaat kunnen neerzetten. Een ritzege is het doel.' Wil Bauhaus een ritzege meesnoepen, zal hij moeten afrekenen met jongens als Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen, Sam Bennett en Caleb Ewan.

Pernsteiner, die in 2020 tiende werd in de Giro d'Italia, hoopt het goed gaat doen in de strijd om het algemeen klassement. 'De derde en vierde etappe zullen beslissend zijn. Het zijn bergritten die er op papier erg uitdagend uitzien. Het stond eigenlijk niet in mijn planning om de Ronde van Hongarije te rijden, maar ik heb het deze week toch nog in mijn wedstrijdschema opgenomen. In Eschborn-Frankfurt had ik goede benen, maar ik kwam hard ten val. Gelukkig ging het daarna met de dag beter. Dus laten we zien hoe het gaat. Ik wil zeker zo hoog mogelijk eindigen in het klassement. Als ik de benen heb, zal ik me niet verstoppen. Het moet een mooie wedstrijd worden.

Selectie Bahrain Victorious Ronde van Hongarije 2023

Phil Bauhaus
Nicolò Buratti
Matevz Govekar
Ahmed Madan
Hermann Pernsteiner
Cameron Scott

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news