Soudal Quick-Step met kopman Jakobsen naar Hongarije, lead-out Mørkøv na maanden afwezigheid weer in koers Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step met kopman Jakobsen naar Hongarije, lead-out Mørkøv na maanden afwezigheid weer in koers

Soudal Quick-Step met kopman Jakobsen naar Hongarije, lead-out Mørkøv na maanden afwezigheid weer in koers

De Ronde van Hongarije kent vijf ritten, waarvan er drie als zijnde sprintersetappe aangeduid kunnen worden. Dat was voor Soudal Quick-Step reden genoeg om, net als in 2022, Fabio Jakobsen als sprintkopman richting het land gelegen in Centraal-Europa te laten afreizen. De Belgische formatie komt sowieso met een sterke ploeg voor de dag, daar ook mannen als Casper Pedersen en Yves Lampaert acte de présence zullen geven.

In 2022 verliep de Hongaarse rittenkoers erg succesvol voor Jakobsen, die zowel twee etappes als het puntenklassement op zijn naam schreef. De Europees kampioen krijgt dit kalenderjaar een drie ritten voorgeschoteld die hem erg goed moeten liggen. Hij krijgt rot in het vak Michael Mørkøv, die sinds 28 februari niet meer in actie kwam en in Hongarije zijn comeback maakt, mee als lead-out. Ook Lampaert, Pedersen en Tim Declerq zullen in de (verre) sprintvoorbereiding het nodige beulswerk opknappen. De vooruitgeschoven man om in het klassement hoge ogen te gooien is Fausto Masnada. De 29-jarige klimmer is zijn goede vorm van weleer al een tijdje kwijt, maar de Italiaan moet zich - gezien het niet bijzonder sterke deelnemersveld - in de bergritten van voren kunnen laten zien.

Ploegleider Wilfried Peeters laat via de officiële teamkanalen weten dat hij hoge verwachtingen heeft van zijn jongens. 'We gaan met een solide team naar Hongarije. Fabio zal zich mengen in de massasprints, waar hij met name zal vertrouwen op Michael en Casper. Tim en Yves kunnen in sprintetappes de boel controleren. In de twee klimritten spelen we Fausto uit om iets voor elkaar te krijgen. Over het algemeen heb ik erg veel vertrouwen in onze kansen. Ik vermoed dat we een paar mooie resultaten bijeen gaan fietsen', spreekt de 58-jarige Vlaming zich hoopvol uit.

Selectie Soudal Quick-Step Ronde van Hongarije 2023

Fabio Jakobsen
Tim Declerq
Yves Lampaert
Casper Pedersen
Michael Mørkøv
Fausto Masnada

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws