Groenewegen sprint met overmacht naar de zege in Veenendaal-Veenendaal Classic Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen sprint met overmacht naar de zege in Veenendaal-Veenendaal Classic

Groenewegen sprint met overmacht naar de zege in Veenendaal-Veenendaal Classic

Dylan Groenewegen heeft de semi-klassieker Veenendaal-Veenendaal weten te winnen. De Nederlandse spurtbom van Team BikeExchange-Jayco was met overmacht de sterkste vanuit de massasprint. Gerben Thijssen werd tweede, Arnaud De Lie eindigde op plek drie.

Terwijl er in de Giro een bloedstollende rit in en rondom Turijn werd afgewerkt, was de blik in eigen land gericht op de Veenendaal-Veenendaal Classic. In deze wedstrijd zien we normaal gesproken de sprinters om de ritzege strijden, terwijl de wind ook nog wel eens roet in het eten wil gooien.

Bij afwezigheid van Olav Kooij kon Jumbo-Visma de aanval kiezen, wat de Nederlandse ploeg vanaf het begin deed. Rick Pluimers was namens de ploeg present in de vroege vlucht, samen met Tim Marsman (Metec), Stijn Appel (A Bloc), Sven Burger (BEAT) en Michael Garrison (AXEON).

Jumbo-Visma en Alpecin-Fenix trekken waaiers

Op zestig kilometer van de meet namen Team Jumbo-Visma en Alpecin-Fenix de koers in handen door waaiers te trekken. Het peloton spatte in verschillende delen uiteen, met een groep van 25 rensters als groep één. Lang duurde dit schouwspel niet; de rust keerde terug en de koplopers liepen andermaal uit. Het zag er rooskleurig uit voor hen.

Team Jumbo-Visma bleef maar koers maken, zo ook in de finale. Waar Burger zich inmiddels niet meer aan het front bevond, verkeerden ook de andere vier mannen in moeilijkheden. Pluimers, Appel, Marsman en Garrison werden nog altijd flink onder druk gezet door de sprintersploegen. Het gevolg was dat hun voorsprong als sneeuw voor de zon verdween, waardoor er inderdaad een massasprint aan leek te gaan komen.

Lotto Soudal legt Groenewegen op de pijnbank

Met nog tien kilometer voor de wielen was het dus aan de sprintersploegen om zich naar voren te loodsen. Her en der probeerden er nog enkele jongens weg te springen, maar zij werden al snel weer tot de orde geroepen. Met name de mannen van Lotto Soudal leverden een fikse inspanning om het tempo hoog te houden, maar ook Intermarché-Wanty-Gobert was present. Beide teams waren in grote getale aanwezig, in tegenstelling tot de ploeg van Dylan Groenewegen; de Nederlander had bijna geen ploegmaten meer om zich heen.

Onder leiding van Intermarché trok het peloton de laatste rechte lijn in. Thijssen leek perfect gelanceerd te gaan worden, maar het was Groenewegen die er met een rotvaart langszoefde. De Amsterdammer ging vroeg aan, wist zijn hoge tempo vast te houden en spurtte naar de zege. Hij mag zich alweer voor de vierde keer de winnaar van de Veenendaal-Veenendaal Classic noemen. Thijssen werd nog wel tweede, voor De Lie (derde).

Uitslag Veenendaal-Veenendaal Classic 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws