Groenewegen wint opnieuw in Veenendaal: 'Had geen fantastische benen, maar het was oké' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen wint opnieuw in Veenendaal: 'Had geen fantastische benen, maar het was oké'

Groenewegen wint opnieuw in Veenendaal: 'Had geen fantastische benen, maar het was oké'

Voor de vierde keer in zijn carrière wist Dylan Groenewegen zaterdag de Veenendaal-Veenendaal Classic op zijn naam geschreven. Hoewel de Nederlander weinig ploegmaats meer over had in de finale, zette hij een sprint neer om u tegen te zeggen. In het flashinterview doet hij zijn zegje: 'Ik had geen fantastische benen, maar het was oké.'

Met de verschillende heuveltjes op het menu was het allesbehalve een makkelijke dag voor de renners. 'Het was behoorlijk hectisch', beaamt Groenewegen. 'De hele dag was het draaien en keren en er waren heel veel versmallingen, wat best gevaarlijk was.' Toch spreekt Groenewegen zijn complimenten uit richting de organisatie. 'Ze hebben er veel bochten ingelegd, waardoor het peloton vaker een lang lint was. Dat hebben ze goed geregeld.'

De hectiek van de koers had ook zo zijn invloed op de finale, vertelt de Amsterdammer. 'Daardoor was het voor veel ploegen moeilijk om een treintje te vormen. Het was echt moeilijk om samen te blijven.' Uiteindelijk werd hij door ploeggenoot Kaden Groves naar voren geloodst. 'En toen ben ik op tweehonderd meter van de finish aangegaan. Ik was blij dat Wanty op een gegeven moment rechts voorbij kwam, want dat hielp voor ons ook wel iets.' Intermarché-Wanty-Gobert mikte met Gerben Thijssen op de sprint, maar zag de Belg naar een tweede plaats rijden. Op plek drie eindigde Arnaud De Lie (Lotto Soudal).

Groenewegen vol lof over 'jonge selectie'

Groenewegen zet tot slot zijn teamgenoten nog maar eens in het zonnetje. 'Voor sommige jongens was het de eerste koers na hun vakantie. We stonden hier met een hele jonge groep, maar ze hebben het fantastisch gedaan. Ik had geen fantastische benen, maar het was oké.' Al met al een prachtige dag voor het Australische Team BikeExchange, dat overigens ook op Italiaanse bodem zegevierde. Daar was Simon Yates de sterkste man in de veertiende etappe van de Giro d'Italia.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws