Grote schrik en verbazing om total-loss-fiets van Vlasov, die Tour verliet met enkelbreuk Wielrennen
Wielrennen

Grote schrik en verbazing om total-loss-fiets van Vlasov, die Tour verliet met enkelbreuk

Grote schrik en verbazing om total-loss-fiets van Vlasov, die Tour verliet met enkelbreuk

Aleksandr Vlasov zal dinsdag niet meer opstappen in de Tour de France. De klimmer van Red Bull-BORA-hansgrohe blijkt zijn enkel te hebben gebroken bij zijn crash op zondag, wat hem logischerwijs niet meer in staat stelt om de Tour voort te zetten.

Vlasov kwam in de slotfase van de graveletappe van zondag op een onnodig moment ten val. De nummer elf van het klassement lette even niet op, geraakte van de weg en belandde langs de kant van de weg in het gras. Hij reed de rit nog wel en uit en finishte zelfs in het peloton met de andere klassementsrenners, zonder tijd te verliezen.

Na afloop was er al het nodige te doen over de beelden die verschenen van Vlasov, daar hij zichtbaar groggy was en alsnog op zijn fiets werd gezet. Met een bebloede nek en elleboog zette hij uiteindelijk zijn weg voort, maar het was de enkel die men bij Red Bull-BORA-hangsrohe het meeste zorgen baarde.

Red Bull-BORA-hansgrohe verliest met Vlasov schaduwkopman

Vlasov hinkte namelijk van zijn fiets af en onderging maandag verdere onderzoeken, waaruit bleek dat hij een breuk aan zijn enkel had overgehouden. Verder fietsen is dus geen optie en dus verliest Red Bull-BORA-hansgrohe de schaduwkopman en belangrijkste helper van kopman Primoz Roglic nog voordat men de echte bergen bereikt.

De Duitse ploeg was voorafgaand en na afloop van de etappe in en rondom Troyes al niet te spreken over het inpassen van grindstroken in de Tour de France, maar daar dienen we bij te vermelden dat de crash van Vlasov plaats vond op een asfaltweg.

Vlasov is de vierde uitvaller in deze Tour de France, na Michele Gazzoli (Astana), Casper Pedersen (Soudal Quick-Step) en Mads Pedersen van Lidl-Trek. Het is niet duidelijk hoe lang hij langs de zijlijn staat met zijn opgelopen enkelbreuk.

Nieuwe beelden duiken op rondom Vlasov, zorgen en verbazing om kapot gereden fiets

Dinsdag gaat de Tour verder met een vlakke etappe, en in aanloop naar de start van de tiende rit heerst er verbazing in de wielerwereld om de staat van de fiets van Vlasov. Nieuwe beelden op X tonen namelijk hoe gehavend het ros van de Rus was na de val op zondag. Het gehele frame van de fiets brak af bij de val, waarbij Vlasov in de berm belandde. Die deelde de foto zelf op Instagram.

Dat was nog niet alles. Ook het zadel was niet meer in de buurt en het frame zelf zaten grote scheuren. Is dit dan het resultaat van een val op een hele lichte fiets? Dat roept toch behoorlijk wat vraagtekens op... 'Dat is dus het resultaat van vallen in het gras. Stel je eens voor dat deze fiets contact met het asfalt had gemaakt', is een van de veelzeggende reacties op sociale media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws