Groves haalt huzarenstukje uit met ritzege: 'Lag bij de val op 7 kilometer van de finish' Wielrennen
Wielrennen

Groves haalt huzarenstukje uit met ritzege: 'Lag bij de val op 7 kilometer van de finish'

Groves haalt huzarenstukje uit met ritzege: 'Lag bij de val op 7 kilometer van de finish'

Kaden Groves won na een machtige sprint de vijfde etappe van de Giro d’Italia. De finale werd ontsierd door meerdere valpartijen, waarna de sprinter van Alpecin-Deceuninck de sprint vroeg aanging en paarse trui Jonathan Milan knap afhield.

'Ik verraste mezelf vandaag. Niet dat het deze Giro slecht ging, maar ik lag bij de valpartij op zeven kilometer van de finish. Ik kreeg mijn ketting er snel genoeg weer op en gelukkig kwamen de groepen weer bij elkaar', doet Groves in het flashinterview een opvallend verhaal uit de doeken.

'De lead-out liep zeker niet gesmeerd. We raakten elkaar wat kwijt en de jongens moesten hun beurt heel vroeg doen. Gelukkig kon ik mij achter DSM positioneren en had ik de benen om de sprint aan te gaan en te winnen', blikt Groves terug op de sprint.

Groves: 'Ze brachten mij vandaag naar de overwinning'

Voor Groves is de overwinning zijn tweede zege in een grote ronde. Vorig jaar won hij een rit in de Vuelta a España. 'Het is een droom om hier te winnen. Ik ben al sinds november met deze koers bezig. Ik wil de ploeg bedanken, iedereen die erbij betrokken is. Mijn ploegmaats geloofden in mij. Na twee derde plekken eerder in de week brachten ze mij vandaag naar de overwinning.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws