Groves jubelt na eerste zege in grote ronde: 'Maar had het graag met Simon gevierd' Wielrennen
Wielrennen

Groves jubelt na eerste zege in grote ronde: 'Maar had het graag met Simon gevierd'

Groves jubelt na eerste zege in grote ronde: 'Maar had het graag met Simon gevierd'

Kaden Groves boekte in de elfde etappe van de Vuelta a España de grootste zege van zijn carrière. De Australische sprinter – die volgend jaar uitkomt voor Alpecin-Deceuninck – was in de massasprint de rapste. 'Kon de sprint fris beginnen'

Na afoop was Groves dolgelukkig met de overwinning, al stond hij ook stil bij het afhaken van zijn kopman Simon Yates door een coronabesmetting. ‘Het voelt fantastisch. Iedereen was vanmorgen erg teleurgesteld dat Simon positief had getest op corona. Dit is de beste manier om terug te slaan na zulk nieuws. Ik ben dus heel blij, maar had graag gehad dat Simon erbij kon zijn om het te vieren’, zegt Groves in het flashinterview.

‘Ik moet alle jongens bedanken’, vervolgt de sprinter. Luke (Durbrudge, red.) reed de hele dag op kop. We positioneerden ons al vroeg vooraan. We waren beducht op zijwind, maar er was niets tot de laatste vier kilometer. De jongens hielden me goed vooraan, waardoor ik fris aan de sprint kon beginnen.’

Groves: 'Het is een heel goed jaar'

Groves voelde zich pas vlak voor de finish zeker van de zege. ‘Misschien met nog zo’n vijftig meter te gaan. Ik was denk ik frisser dan de andere sprinters. Zij moesten inspanningen leveren om van achteruit op te schuiven.’ Groves won eerder dit jaar onder andere een rit in de Ronde van Catalonië en de Ronde van Turkije. Nu heeft hij ook in één van de grootste koersen gewonnen. ‘Dit is mijn eerste zege in een grote ronde. Het is de kers op de taart. Het is een heel goed jaar en het is geweldig om hier te winnen. Er komen nog meer etappes aan, besluit Groves gemotiveerd voor een tweede zege .


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws