Pedersen naast het podium in massasprint: 'Had niet het vertrouwen om aan te gaan' Wielrennen
Wielrennen

Pedersen naast het podium in massasprint: 'Had niet het vertrouwen om aan te gaan'

Pedersen naast het podium in massasprint: 'Had niet het vertrouwen om aan te gaan'

Mads Pedersen spurtte al drie keer naar een tweede plek in de Vuelta a España, maar in de sprint van etappe negen miste hij het podium. De renner van Trek-Segafredo eindigde als vijfde in de rit gewonnen door Kaden Groves. ‘Komen nog genoeg kansen om te winnen.’

Na afloop deed Pedersen zijn verhaal tegenover Discovery+. ‘Het is altijd een hectische sprint als de laatste drie à vier kilometer rechtdoor gaan. Het was ook het enige stuk vandaag dat we rugwind hadden. Het ging dus heel snel, met overal renners’, begint de sprinter annex klassieke renner zijn verhaal.

In de sprint werd Pedersen bijgestaan door Alex Krisch, wiens ondersteuning hij tijdens de rustdag al prees. ‘Alex (Kirsch, red.) deed goed werk en bracht me in een goede positie met nog driehonderd meter te gaan, maar ik had niet het vertrouwen om mijn sprint vroeg te beginnen, dus ik schatte de situatie niet goed in en reed daardoor een mindere sprint. Vertrouw nooit jezelf, is wat ik meenam uit de sprint van vandaag’, zegt Pedersen met een knipoog.

Pedersen: 'Komen nog kansen om te winnen'

‘Ik kan vandaag in ieder geval niet meer veranderen en het enkel de volgende keer beter proberen uit te voeren. Er komen nog genoeg kansen aan en we gaan elke mogelijkheid aangrijpen om te winnen’, blijft Pedersen optimistisch. In het puntenklassement gaat hij nog altijd stevig aan de leiding. Zijn naaste achtervolger is rodetruidrager Remco Evenepoel, die volgt op 99 punten. Vrijdag krijgt Pedersen mogelijk een nieuwe kans om een rit te winnen. De etappe is niet al te lastig en finisht na een kort klimmetje.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws