Vuelta a España verder onthoofd: Yates (vijfde) en Sivakov (negende) uit koers door corona Wielrennen
Wielrennen

Vuelta a España verder onthoofd: Yates (vijfde) en Sivakov (negende) uit koers door corona

Vuelta a España verder onthoofd: Yates (vijfde) en Sivakov (negende) uit koers door corona

Simon Yates en Pavel Sivakov zijn de volgende renners in deze Vuelta a España die door een positieve coronatest niet verder kunnen. De Brit stond vijfde in het algemeen klassement, Sivakov was de nummer negen. De kopmannen van Team BikeExchange-Jayco en INEOS Grenadiers zullen in de elfde etappe niet meer opstappen.

Yates kwam naar de Vuelta om te winnen, maar de klimmer verloor in de eerste week al te veel tijd om nog echt te dromen van een tweede eindzege in de Ronde van Spanje. Desondanks stond hij er goed voor en na een goede tijdrit op dinsdag klom hij op naar plek vijf, 4.50 minuten achter leider Remco Evenepoel. Het podium was meer dan realistisch.

Woensdagochtend stond Yates echter op met milde symptomen van het coronavirus en een sneltest wees uit dat hij positief was. Omdat Team BikeExchange-Jayco er een strikt coronabeleid op nahoudt, kan Yates niet verder. 'Simon had lichte koorts en spierpijn. Omdat zijn gezondheid het belangrijkste is, stapt hij niet meer op', aldus teamdokter Dani Castillo in een persbericht.

INEOS ziet overtal in top tien uitdunnen

Sivakov was bij INEOS Grenadiers een schaduwkopman, achter Richard Carapaz. Toen de Ecuadoraan door het ijs zakte, grepen anderen hun kans. INEOS stond na de tijdrit met Carlos Rodriguez (vierde), Sivakov (negende) en Tao Geoghegan Hart (tiende) met drie renners in de top tien. Daar zijn er nu dus nog twee van over...

Via social media laat Sivakov weten flink te balen. Hij reed dinsdag nog een uitstekende tijdrit en leek terug in de race voor een goed eindklassement. 'Fucking Covid... Gelukkig ben ik asymptomatisch en voel ik me goed. Ik baal er enorm van dat ik de jongens nu al moet verlaten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws