Groves komt door val niet aan sprinten toe: 'Kon van mijn fiets stappen en raakte niet de grond' Wielrennen
Wielrennen

Groves komt door val niet aan sprinten toe: 'Kon van mijn fiets stappen en raakte niet de grond'

Groves komt door val niet aan sprinten toe: 'Kon van mijn fiets stappen en raakte niet de grond'

Kaden Groves kwam in de negentiende etappe niet toe aan sprinten. De Australiër heeft al twee sprintzeges op zak en aaste op een derde, maar door een valpartij voor de laatste kilometer werd hij opgehouden. De renner van Alpecin-Deceuninck kwam zelf niet ten val.

'Het gaat goed', stelt hij na afloop gerustellend vast. 'Ik kon van mijn fiets stappen en raakte niet de grond, dus op zich gaat het wel', vervolgt Groves in gesprek met de organisatie. Een ploegmaat van de sprinter kwam als eerste ten val, waarna hij een rits renners in zijn spoor meenam. Volgens de runner-up van de etappe Filippo Ganna keek een renner achterom. 'Ik was betrokken bij de val, maar heb niet gezien was er gebeurde. Ik denk dat iemand een wiel of een stuur raakte', aldus Groves over het voorval.

'Mijn ploegmaat Tobias Bayer en enkele renners van DSM waren erbij betrokken. Het was een slecht moment, maar ik hoop vooral dat het de gevallen renners goed gaat', vervolgt Groves, die baalt dat hij de punten aan de finish misloopt. 'Ik moest wat punten bij de tussensprint pakken. Dat ik daarna niet kan sprinten aan de finish, is heel jammer. Omdat we wat jongens voor de lead-out missen, zaten we meer in het peloton. Dat brengt meer risico's. Helaas zat ik achter een valpartij.'

Groves op weg om puntentrui te winnen

Ondanks dat Groves de punten aan de finish misliep, staat hij nog altijd overtuigend aan de leiding in het klassement om de groene trui. Bij de tussensprint pakte hij zeventien punten. Zodoende voert hij nu het klassement aan met 245 punten. Zijn voorsprong op Remco Evenepoel is 53 punten. Normaal gesproken kan dat niet meer fout gaan voor Groves, ook omdat hij in Madrid nog de kans krijgt om te sprinten voor de overwinning.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws