Ganna (tweede) over val in slotfase: 'Sommigen waren er met hun hoofd niet bij' Wielrennen
Wielrennen

Ganna (tweede) over val in slotfase: 'Sommigen waren er met hun hoofd niet bij'

Ganna (tweede) over val in slotfase: 'Sommigen waren er met hun hoofd niet bij'

Filippo Ganna greep net naast een tweede ritzege in de Vuelta a España. De renner van INEOS Grenadiers, die eerder al de tijdrit won, ging de sprint vroeg aan, maar werd vlak voor de finish voorbij gestoken door zijn landgenoot Alberto Dainese. Het is de tweede keer in deze Vuelta dat Ganna als tweede eindigt in een massasprint.

INEOS Grenadiers stelde zich in de finale van de negentiende etappe volledig in dienst van Ganna. Waar we de ploeg normaal in de bergen als eenheid zien opereren, deden ze deze keer een goede poging in de aanloop naar een massasprint. Onder aanvoering van Geraint Thomas leidde de ploeg het peloton in de finale, waarna Ganna in de sprint net tekort kwam voor de overwining.

'De ploeg was vandaag geweldig. Ze namen in de finale gelijk de leiding van het peloton', is Ganna in gesprek met Eurosport lovend. 'Ik ben geen echte sprinter, helaas, dus ik ging wat te vroeg. Ik voelde de snelheid wat zakken en ging daarom al aan op driehonderd meter van de finish. Ik verlies weer een sprint, het verschil was volgens mij niet zo groot.'

Ganna werd ook gevraagd naar de valpartij in het peloton, vlak voor de slotkilometer. Onder meer topfavoriet voor de winst Kaden Groves was daardoor kansloos. 'Ze vielen voor mij. Sommigen waren er met hun hoofd niet bij. Ze keken rond of achterom, en dan gebeuren dit soort dingen', legt Ganna uit. Opnieuw een tweede plek in een massasprint, het mag knap worden genoemd, gezien hij een tijdrijder is. 'Ja, het is alsof je Groves vraagt om een tijdrit te doen', grapt Ganna.

Thomas kritisch over lead-out

Waar de Italiaanse hardrijder goed te spreken was over de steun van zijn ploegmaats, was Thomas kritisch, ook op zichzelf. 'We moesten niet te vroeg beginnen, maar dat deden we wel een beetje. Het is lastig om te wachten. We waren in ieder geval toegewijd. Helaas kon Filippo het niet afwerken, maar dat ligt meer aan ons.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws