Molano verslaat Groves en bekritiseert Alpecin-Deceuninck: 'Ze moeten een toontje lager zingen' Wielrennen
Wielrennen

Molano verslaat Groves en bekritiseert Alpecin-Deceuninck: 'Ze moeten een toontje lager zingen'

Molano verslaat Groves en bekritiseert Alpecin-Deceuninck: 'Ze moeten een toontje lager zingen'

De twaalfde etappe van de Vuelta a España bleek een kolfje naar de hand van Juan Sebastián Molano, die de met mechanische pech sukkelende Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) naar de tweede plaats verwees. In het flashinterview blikte de dolgelukkige Colombiaan terug op de rit richting Zaragoza, waarbij hij opvallend genoeg ook Alpecin-Deceuninck een veeg uit de pan gaf.

'Ik ben heel blij. Ik moet de hele ploeg bedanken voor het werk, deze zege is voor hen en mijn familie. Dit is mijn tweede ritoverwinning in de Vuelta, dus ik ben super gelukkig', zo liet de Zuid-Amerikaan direct na zijn zege optekenen. 'Ik heb dit jaar een zwaar ongeluk gehad, dus deze zege betekent heel veel voor mij. De revalidatie duurde wel even, maar nu gaat het weer goed met me.'

Het waren echter niet enkel hosanna-gerelateerde woorden die uit de mond van Molano kwamen, daar hij een klein sneertje uitdeelde aan de ploeg van Groves. 'Alpecin is erg sterk, maar Groves moet soms een beetje gas terugnemen', is hij stellig tegenover onder meer Eurosport.

Als het gaat om de heren van de Belgische WorldTour-formatie is er volgens Molano dus kennelijk sprake van kamikazegedrag in de slotfase. 'Alpecin-Deceuninck moet een toontje lager zingen', steekt de laureaat zijn mening niet onder stoelen of banken. De uitspraken van Molano lijken te wijzen op een interne vete binnen het sprintersgilde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws