Groves wil volgend jaar naar de klassiekers: 'Ik kan goed samenwerken met Jasper Philipsen' Wielrennen
Wielrennen

Groves wil volgend jaar naar de klassiekers: 'Ik kan goed samenwerken met Jasper Philipsen'

Groves wil volgend jaar naar de klassiekers: 'Ik kan goed samenwerken met Jasper Philipsen'

Na succes in 2023, wil Kaden Groves doorpakken in 2024. De Australische sprinter won drie ritten en de puntentrui in de Vuelta a España, en wist ook een etappe te winnen in de Giro d'Italia. De rappe man zoekt naar nieuwe uitdagingen en lijkt die te vinden in de klassiekers, ondanks concurrentie van ploeggenoten Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel.

Ondanks Groves zijn recente successen, lijkt er geen reden te zijn voor Alpecin-Deceuninck om de pikorde te veranderen. Mathieu van der Poel won het WK, Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo, terwijl Jasper Philipsen vier ritten en de puntentrui in de Tour de France won. Philipsen werd overigens ook tweede in Parijs-Roubaix, achter zijn Nederlandse ploeggenoot.

Groves aast dan ook niet op een rol als kopman in de wedstrijden in het voorjaar. 'Er staat natuurlijk nog niks vast voor komend seizoen, maar ik geloof dat er een grote kans is dat ik volgend jaar naar de klassiekers kan. Ik wil een iets breder klassiekerprogramma rijden samen met Jasper en Mathieu. Ik heb dit jaar al een aantal races met Jasper gereden, maar niet heel veel. We proberen als ploeg onze kansen zoveel mogelijk te spreiden en de sprinters een gespreid programma te geven', zo geeft hij aan bij Rouleur. Dit jaar reed Groves al Parijs-Roubaix. Hij werd 31e. Ook reed hij de Volta Limburg Classic, die hij op straffe wijze wist te winnen.

Groves: 'Er is geen inwendige strijd tussen Jasper en mij'

Buiten de klassiekers om, ziet Groves dat niet graag veranderen. Al benadrukt hij wel een goede verstandhouding te hebben met Philipsen. 'Het is niet heel logisch om ons beiden aan de start te krijgen van dezelfde wedstrijden, maar we werken wel heel goed samen. Er is ook geen inwendige strijd tussen ons binnen de ploeg. Ik denk dat het mij enorm vooruit helpt om ploeggenoten te zijn met Jasper.'

Vooralsnog zit de Australische sprinter geweldig op zijn plek bij Alpecin-Deceuninck. 'Ik heb grote stappen gemaakt in mijn ontwikkeling. Door hoogtestages heb ik een grotere motor, die ik ook nodig heb omdat ik een nieuwe positie heb in de ploeg als absolute leider. Er ligt meer druk op mijn schouders, maar ik heb ook meer vrijheid om vol voor etappes te gaan. Dat was een jaar eerder bij BikeExchange minder het geval. De druk die op mijn schouders ligt, komt overigens vooral van mijzelf. '

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws