Guerreiro imponeert met klimtijd op Ventoux; sneller dan Contador, Schleck en Froome Wielrennen
Wielrennen

Guerreiro imponeert met klimtijd op Ventoux; sneller dan Contador, Schleck en Froome

Guerreiro imponeert met klimtijd op Ventoux; sneller dan Contador, Schleck en Froome

Ruben Guerreiro heeft in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge laten zien met een sterk paar klimmersbenen naar de Tour de France te kunnen reizen. De Portugees van EF Education-EasyPost wist op de kale berg zelfs een van de beste tijden ooit neer te zetten.

Op de website Climbing-records vallen de prestaties op de Mont Ventoux van de laatste jaren terug te vinden. Daar is te zien dat Guerreiro over de 21,5 kilometers van de Ventoux in totaal 58 minuten en 35 seconden deed. Daarmee bereikte hij een gemiddelde snelheid van 22,02 kilometer per uur. Niet gek voor een klim die gemiddeld omhoog gaat aan zo'n 7,7 procent.

Sneller dan Contador en Schleck

Guerreiro's beklimming van de Ventoux was daarmee bijvoorbeeld sneller dan die van Alberto Contador en Andy Schleck in 2009. De twee tenoren van weleer deden dat jaar tien seconden langer over de beklimming van de EF-renner. Ook Chris Froome in 2013 was langzamer dan de Portugees. Daarbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat de berg toen diep in de Tour de France verreden werd, in plaats van in een eendagswedstrijd.

Het is niet voor het eerst dat de Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor snelle klimtijden zorgt, al zijn deze nog altijd niet te vergelijken met prestaties uit de late jaren 90 en begin jaren 0. Vorig jaar imponeerde Miguel Ángel López namelijk in de wedstrijd, door zijn concurrenten op een grote achterstand te zetten. Superman was zelfs nog veertig seconden sneller dan Guerreiro dit jaar was.

Mayo met snelste tijd op Ventoux

De allersnelste tijd op de Mont Ventoux in wedstrijdverband staat op naam van Iban Mayo, die in 2004 de tijdrit in het Critérium du Dauphiné wist te winnen op de berg. Hij zette toen een tijd neer van 55 minuten en 51 seconden, waarmee hij dus sneller reed dan 23 kilometer per uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws