Haig na droomweek met Bahrain in Dauphiné: 'Heb heel veel zin in de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Haig na droomweek met Bahrain in Dauphiné: 'Heb heel veel zin in de Tour'

Haig na droomweek met Bahrain in Dauphiné: 'Heb heel veel zin in de Tour'

Jack Haig behoorde in de laatste bergritten van het Critérium du Dauphiné tot de sterkste klassementsrenners bergop en zag dat na afloop beloond worden met een verdienstelijke vijfde plek in het eindklassement. ‘Het was een supergoede week.’

Met die supergoede week doelt Haig niet alleen op zijn eigen prestatie. Zo verbaasde Mark Padun alles en iedereen door op imponerende wijze de laatste twee bergetappes te winnen, wat de Oekraïner ook de bergtrui opleverde. Daarnaast ging de groene trui naar Sonny Colbrelli, die ook een rit won en drie keer tweede werd. ‘Het was mooi geweest als Sonny nog een paar ritten had gewonnen, maar ik denk dat één rit van hem en twee van Padun, de groene trui, de bergtrui en mijn vijfde plek in het klassement het geen slechte week maakt’, zegt Haig met gevoel voor understatement.

Het volgende doel voor Haig is de Tour de France. ‘Ik heb heel veel zin de Tour. Veel van het harde werk is gedaan, en nu is het zaak om uit te rusten om fris aan de Tour de France te beginnen’, aldus Haig op de ploegsite.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws