Albert geen fan van sneeuw: 'Het is niet dat Pogacar en Roglic zich zullen laten verleiden' Veldrijden
Veldrijden

Albert geen fan van sneeuw: 'Het is niet dat Pogacar en Roglic zich zullen laten verleiden'

Albert geen fan van sneeuw: 'Het is niet dat Pogacar en Roglic zich zullen laten verleiden'

Niels Albert is geen fan van het crossen in de sneeuw, zo laat hij weten in zijn column in Het Laatste Nieuws. De oud-renner stelt dat een Olympische status in het veldrijden weinig toevoegt, al vond hij de cross in Val di Sole best leuk om naar te kijken.

'Ik heb genoten van Val di Sole. Leuk schouwspel, was het. Zonder dat ik de hoge nood of onbedwingbare behoefte voelde aan veelvuldige herhaling. Veldrijden mag dan wel een wintersport zijn, liever zie ik het allemaal wat meer bij mekaar hangen en spannender verlopen. Crossen op een witte, bevroren Vlaamse ondergrond is ook nog iets anders dan in compleet dichtgesneeuwde Dolomieten. Daar kreeg je al vrij snel grote verschillen', zo legt Albert zijn mening uit.

Af en toe in de sneeuw? Prima. Maar het plan om het veldrijden in de sneeuw naar de Olympische Spelen te sturen, daar ziet Albert het voordeel niet van. 'We moeten ook eens leren genieten van wat we hebben en er vrede mee nemen dat dít het misschien wel eens zou kunnen zijn.' Een revolutie brengt het volgens de Belg niet op gang. 'Het Is niet dat we plots in pakweg China of Mexico potentiële crosstoppers als paddenstoelen uit de grond zullen zien schieten. Of dat Pogacar, Roglic of Alaphilippe zich zullen laten verleiden tot een zijsprongetje naar het veld. Het zal nog stééds in hoofdzaak van de Belgen en Nederlanders moeten komen, met hier en daar een verdwaalde Brit, Zwitser of Tsjech. Zoals dat nu ook het geval is op EK’s en WK’s.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws