Hamilton 'gegarandeerd kopman in grote ronde', Chaves 'heeft geen smoesjes meer' Wielrennen
Wielrennen

Hamilton 'gegarandeerd kopman in grote ronde', Chaves 'heeft geen smoesjes meer'

Hamilton 'gegarandeerd kopman in grote ronde', Chaves 'heeft geen smoesjes meer'

Simon Yates is nog steeds de grote kapitein op het schip bij BikeExchange, maar daarachter zal er een en ander veranderen in de kern voor de grote rondes in 2021. Dat heeft ploegleider Matt White laten weten aan Cyclingnews.

Adam Yates en Jack Haig vertrokken bij de ploeg en dat gat werd alleen opgevuld met Tanel Kangert. Dat betekent dat er vanuit de ploeg renners zullen op moeten staan en BikeExchange heeft al wel een idee wie dat zal moeten zijn. ‘Lucas zal een stap omhoog zetten’, zegt White. Lucas is Lucas Hamilton, die uitstekend werk leverde in de Giro en een goede ontwikkeling doormaakt. Hamilton won dit jaar een etappe in de Tirreno-Adriatico.

Hamilton zet volgende stap: 'Kaliber Sivakov en Hindley'

‘Hamilton gaat veel vrijheid krijgen in het voorjaar en hij zal kopman zijn in een grote ronde’, onthult White. ‘Gegarandeerd.’ Naar alle waarschijnlijkheid zal dit de Vuelta zijn. Niet alleen een logische stap qua ontwikkeling, maar ook omdat Yates hoogstwaarschijnlijk Tour en Giro gaat rijden. De ploeg heeft vertrouwen in Hamilton. ‘Hij is van het kaliber Pavel Sivakov en Jai Hindley. Ze stonden met z’n drieën op het podium in de Baby Giro voor ze prof werden.’

'Virus is geen excuus meer voor Chaves'

Matt White

‘Lucas is klaar voor de volgende stap’, benadrukt White. Wie dat niet lijkt is Esteban Chaves. Ooit werd hem een grote toekomst voorspeld, maar sinds 2017 kampt ‘Chavito’ met lichamelijk malheur. Met name een virus in 2018 had grote impact op de Colombiaan. White is echter duidelijk: ‘We kunnen dat virus niet meer als excuus gebruiken. Hij is honderd procent fit en er zijn geen smoesjes meer. Hij zal moeten gaan presteren en leveren.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws