Hansen en De Gendt snoeren 'toetsenbordsoldaten' de mond in discussie over winterse Giroritten Wielrennen
Wielrennen

Hansen en De Gendt snoeren 'toetsenbordsoldaten' de mond in discussie over winterse Giroritten

Hansen en De Gendt snoeren 'toetsenbordsoldaten' de mond in discussie over winterse Giroritten

We kennen Adam Hansen als de man die een veelvoud aan grote rondes achter elkaar uit wist te rijden. Twintig keer op een rij finishte hij een drieweekse zonder uit te vallen. De Australische ex-coureur was daarmee jarenlang één van de meest opvallende renners in het peloton. Tegenwoordig is hij voorzitter van de rennersvakbond en maakt hij zich sterk voor een veiligere koers en betere omstandigheden tijdens wedstrijden. Een nieuw initiatief van Hansen leidde tot een mooi een-tweetje met Thomas De Gendt.

Hansen is er niet vies van om zijn initiatieven te delen op alle grote, open kanalen. Zo had hij onlangs voorgesteld aan de Giro-organisatie om extra maatregelen te nemen in geval etappes te winters worden qua omstandigheden. Op grote hoogten en in het voorjaar kent de Giro vele voorbeelden van etappes die geteisterd werden door sneeuw en ijskoude en renners zouden daar niet goed op voorbereid zijn.

Hansen over 'toetsenbordsoldaten': 'Het voelde even alsof ik nooit een koers had gereden'

'Ik heb de Giro-organisatie voorgesteld om neutrale voertuigen extra jassen mee te laten nemen. Soms zijn ploegleidersauto's te ver weg om snel warme kledij aan lijdende renners aan te bieden. Voor de haters, die zeggen dat dit een 'dramatische' verandering is: ook het fietsen verandert nu eenmaal, langzaam...', stelde hij op X. Oud-collega Thomas De Gendt gaf hem bijval. 'Voor renners die verspreid over de weg rijden, kan het soms tientallen minuten duren voor auto's bij ze kunnen komen. En soms doet de radio het over die afstanden ook niet goed meer. In bergetappes kunnen gaten oplopen tot 40 minuten.'

Hansen gaf aan veel positieve reacties te hebben gehad op zijn voorstel, maar op sociale media circuleren vrijwel altijd ook veel anonieme, boze reacties op dergelijke berichten. De Australische voorzitter van de vakbond was dan ook blij met de bijval van De Gendt, die vaker meedenkt over de veiligheid van renners. 'Dank je wel!', reageert hij. 'Sommige keyboardwarriors hebben geen idee. Ze doen het lijken alsof ik nog nooit een wedstrijd heb gereden', rekent Hansen op ludieke wijze af met de kritiek op social media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws