🎥 Domino-day in favorietengroep GP Denain (De Lie, Küng): vakbondsvoorzitter Hansen sneert naar organisatie Wielrennen
Wielrennen

🎥 Domino-day in favorietengroep GP Denain (De Lie, Küng): vakbondsvoorzitter Hansen sneert naar organisatie

🎥 Domino-day in favorietengroep GP Denain (De Lie, Küng): vakbondsvoorzitter Hansen sneert naar organisatie

In de GP Denain heeft Stefan Küng donderdagmiddag een stevige valpartij veroorzaakt. De Zwitser nam in de achtervolging op de kopgroep het voortouw op een natte kasseistrook, maar ging onderuit. Zijn tien mede-favorieten in het elite-groepje konden hem niet meer ontwijken en vielen over hem heen.

Arnaud De Lie toonde wel opnieuw over de beste benen te beschikken en dunde de favorietengroep uit tot er nog maar tien renners overbleven. Daarbij nog Juan Sebastián Molano, Küng, Aimé De Gendt, Filippo Baroncini, Brent Van Moer, Hugo Page, Piet Allegaert en Dries Van Gestel. Op vijftien kilometer van de finish bedroeg de voorsprong van de vluchters nog anderhalve minuut.

Op elf kilometer van de streep wilde de Zwitser van Groupama-FDJ eens hevig aan de boom schudden op een natte kasseistrook, maar ging het mis. Küng slipte en bijna al zijn kompanen vielen over hem heen. Op die manier kregen de vluchters wel gewonnen spel.

Bekijk hieronder de video.

Hansen cynisch richting organisatie GP Denain

Het was uiteindelijk Jannik Steimle (Q36.5 Pro Cycling) die aan het langste eind trok in Noord-Frankrijk, door in een sprint-à-deux Ceriel Desal (Bingoal-WB) te verslaan. De Lie wist zich uiteindelijk nog wel naar een knappe vierde plaats te haasten. 'Küng viel voor mij, maar het was zeker niet zijn fout. Ik ben blij met mijn vierde plaats. Ik ben nog niet 100% hersteld, maar ik ben blij met het gevoel na een moeilijke Parijs-Nice', luidde de reactie van de Stier van Lescheret.

Ook 'aanstichter' Küng reageerde op de valpartij. 'Ondanks mijn eerdere inspanningen, voelde ik me goed. Ik wachtte specifiek op de laatste strook. Er was veel modder en het was nat. Hoewel ik niet te veel risico's wilde nemen, slipte ik weg. Ik zag het niet aankomen', duidde hij op de ploegsite van Groupama-FDJ. 'Ik had niets, maar mijn fiets was kapot. Ik moest wisselen en verloor daar de wedstrijd', concludeerde de klassiekerspecialist, die als 26ste over de meet bolde.

Kort na de finish verschenen op sociale media diverse video's die de valpartij op een andersoortige manier in beeld brachten. Eén fan filmde het incident van wel heel dichtbij en publiceerde dat online. Adam Hansen, voorzitter van rennersvakbond CPA, liet ook van zich horen omtrent de valpartij. In een X-bericht richt hij zich tot de organisatie van de GP Denain. 'Ik dacht dat jullie wedstrijd ingeschreven stond als wegwedstrijd en niet als veldrit', klinkt het op cynische toon. Hansen toont daarbij beelden van de valpartij. Daarop is flink wat modder (meer dan stenen) te zien. 'Zeg me alsjeblieft dat deze foto niet tijdens jullie race genomen is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws