Harde valpartij van klassementsleider Aular in slotrit CRO Race, Stewart wint de rit Wielrennen
Wielrennen

Harde valpartij van klassementsleider Aular in slotrit CRO Race, Stewart wint de rit

Harde valpartij van klassementsleider Aular in slotrit CRO Race, Stewart wint de rit

Campbell Stewart heeft de laatste etappe van de CRO Race gewonnen. De renner van Jayco-AlUla was in de finale te snel voor Alexander Kristoff. De sprint werd echter overschaduwd door een harde valpartij van klassementsleider Orluis Aular. De Venezolaan stelde ondanks zijn valpartij wel de eindzege in het klassement veilig.

Er stond een vlakke etappe op het programma in Kroatië, maar dat betekent niet dat er weinig meer was om voor te strijden. Klassementsleider Aular had slechts negen seconden voorsprong op het INEOS Grenadiers-duo Ethan Hayter en Magnus Sheffield. Zij hadden in de 157 kilometer lange rit van Samobar naar Zagreb onder andere nog de bonificatieseconden om zich op te richten. Ook Kristoff (Uno-X) maakte met twaalf seconden achterstand nog kans op eindwinst.

Kopgroep met Pedersen wordt binnen schot gehouden

De vroege vlucht van de dag werd dan ook goed onder controle gehouden. Vijf man kregen een toegift van een paar minuten: Martin Pedersen (Lidl-Trek), Travis Stedman (Q36.5), Mateusz Kostanski (Voster), Aljaz Turk (Adria Mobil) en Mario Gamper (Santic). Met nog veertig kilometer te gaan was hun voorsprong echter alweer teruggelopen tot een kleine twee minuten. De sprintersploegen controleerden het peloton.

Turk moest de groep als eerste laten rijden en met nog tien kilometer te gaan had het resterende kwartet nog maar een halve minuut voorsprong. In de tussensprints was Hayter teruggekomen tot een achterstand van zeven seconden, terwijl Kristoff intussen op negen seconden achterstand stond. Als Aular buiten de top drie zou eindigen, zouden zowel Hayter, Sheffield en Kristoff de eindzege pakken als ze de rit winnen. Wanneer Aular in de top drie finishte, was hij zeker van eindwinst.

Koplopers willen verrassen in slotkilometers

De sprintersploegen leken toch wat moeite te hebben met de controle in de laatste tien kilometer. Een man van Maloja Pushbikers probeerde de jump naar de koplopers te maken, maar kwam niet ver. Met nog zes kilometer te rijden hadden de vier man nog altijd een halve minuut voorsprong. Zouden ze kunnen stunten?

Het antwoord daarop was nee. Met nog vier kilometer te rijden kon Pedersen niet meer mee met de andere koplopers, waardoor er nog maar drie mannen vooruit reden. Zij konden de ontsnapping niet tot een succesvol einde brengen. Stedman bleef het langst vooruit, maar met nog twee kilometer te gaan was hij eraan voor de moeite.

Val klassementsleider Aular in de sprint, Stewart wint

De mannen van DSM-firmenich, aangevoerd door Frank van den Broek, pakten de kop. Zij gingen zij aan zij met de Britten van INEOS Grenadiers. Aular zat ver van achteren met nog een kilometer te rijden, maar hij kwam knap terug tot aan het wiel van Kristoff. In de laatste rechte lijn zat de Venezolaan perfect, maar hij knalde hard tegen de grond. Hij moest maar hopen dat Kristoff niet zou winnen, maar de Noor zat in perfecte positie. Dat was echter buiten Stewart gerekend. De renner van Jayco-AlUla won de rit, Aular het klassement.

Uitslagen etappe 6 CRO Race 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws