Sterke Aular verschalkt Kristoff in voorlaatste etappe CRO Race en slaat dubbelslag Wielrennen
Wielrennen

Sterke Aular verschalkt Kristoff in voorlaatste etappe CRO Race en slaat dubbelslag

Sterke Aular verschalkt Kristoff in voorlaatste etappe CRO Race en slaat dubbelslag

Orluis Aular heeft de voorlaatste rit in de CRO Race gewonnen. Nadat een kopgroepje van drie vakkundig was ingerekend door het peloton, was de Venezolaan van Caja-Rural de rapste in de massasprint. Alexander Kristoff (Uno-X) kwam te vroeg op kop en moest mede daardoor genoegen nemen met plek twee. Ethan Hayter (INEOS Grenadiers) werd derde, voor zijn ploegmaat Elia Viviani. Aular sloeg met zijn zege een heuse dubbelslag, daar de Zuid-Amerikaan de leidende positie in het algemeen klassement overneemt van Magnus Sheffield.

Daags na het beklijvende duel tussen Matej Mohoric (Bahrain Victorious) en Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers), dat uiteindelijk werd gewonnen door de Sloveen, stond er andermaal een verraderlijke rit op het menu van de zesdaagse doorheen Kroatië. Vooral het eerste deel van de etappe - die over 198 kilometer van Crikvenica naar Ozalj trok - was als lastig te bestempelen, aangezien de Breze-col bedwongen moest worden. Het onding was maar liefst 19 kilometer lang en de weg liep er aan gemiddeld 4 procent omhoog. Eenmaal boven zou het nog wel 160 kilometer tot aan de finish zijn, met daarin weinig noemenswaardige obstakels. Het was dus uitkijken naar wie van de dienstdoende sprinters de Breze-bestijging wist te overleven (of in de afzink wist terug te keren).

Kristoff komt te vroeg op kop, Aular profiteert

Fran Miholjevic (Bahrain Victorious), Jonas Rapp (Team Hrinkow Advarics) en Artur Sowinski (Voster ATS Team) vormden de kleine kopgroep van de dag. Het drietal ontsnapte op de flanken van de Breze-klim, maar wist nooit echt een grote voorsprong te vergaren. Zo'n drie minuten bedroeg het maximale voorgift van de leiders, die naarmate de etappe vorderde de voorsprong steeds verder zagen slinken. Op de col van eerste categorie leken er maar weinig heren uit het spurtersgilde gelost, waarmee de kans op een massasprint in de straten van Ozalj (gelegen op een steenworp afstand van de grens met Slovenië) toenam.

En zo geschiedde: de koplopers weerden zich kranig, maar werden uiteindelijk één voor één ingerekend door het aanstormende peloton, dat werd aangevoerd door de sprintersploegen. In de spurt kwam Kristoff veels te vroeg op kop te zitten en werd hij overrompeld door Aular, die glansrijk naar de zege snelde en een dubbelslag sloeg. Kristoff werd uiteindelijk nog knap tweede, gevolgd door Hayter en Viviani.

Uitslag etappe 5 CRO Race 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws