Hayter ambitieus na zege in proloog: 'Meer etappes winnen en de eindzege met de ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Hayter ambitieus na zege in proloog: 'Meer etappes winnen en de eindzege met de ploeg'

Hayter ambitieus na zege in proloog: 'Meer etappes winnen en de eindzege met de ploeg'

Ethan Hayter won dinsdag op overtuigende wijze de proloog van de Ronde van Romandië. Enkel Rohan Dennis bleef met een achterstand van vier seconden nog enigszins in de buurt van de renner van INEOS Grenadiers.

Na afloop was de glimlach niet van Hayter zijn gezicht te krijgen. ‘Het is heel fijn. Ik had enkele tegenslagen aan het begin van het seizoen. Daarom nam ik een kleine pauze van de wedstrijden en heb ik vooral hard getraind. Om zo terug te keren, is heel erg mooi’, vertelt hij in het flashinterview.

‘Het parcours paste mij goed en ik dacht: ik waag een poging. Het pakte goed uit’, zegt Hayter met gevoel voor understatement. Na de winst in de proloog denkt Hayter al aan de komende etappes. ‘Voorafgaand hadden we het idee dat de komende etappes mij ook goed zouden moeten liggen. Dus het plan is: proberen meer etappes te winnen en het eindklassement met de ploeg.’

De rittenkoers gaat woensdag verder met een etappe, waarvan de finish ideaal is voor de punchers, waartoe Hayter ook behoort. Wat betreft het eindklassement is Hayter niet de voornaamste optie bij INEOS. Dat is Geraint Thomas, die vierde werd in de proloog. ‘G (bijnaam Thomas, red.) reed ook een heel goede tijdrit. Hij staat er goed voor met het oog op de rest van de week. We hebben meerdere opties, en ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken’, besluit Hayter.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws