Titelverdediger Thomas start sterk in Romandië: 'Ik word steeds beter' Wielrennen
Wielrennen

Titelverdediger Thomas start sterk in Romandië: 'Ik word steeds beter'

Titelverdediger Thomas start sterk in Romandië: 'Ik word steeds beter'

Waar Ethan Hayter de proloog in de Ronde van Romandië won, zette ploeggenoot Geraint Thomas met de vierde plek ook een sterke prestatie neer. Van de topfavorieten voor de eindzege deed hij alvast een goede zaak. Na afloop keek Thomas dan ook tevreden terug.

‘Het is geweldig dat Ethan wint, ik heb geen idee wat ikzelf presteerde. Het ging goed, het kon beter, maar het is prima. Het is een raar gevoel zo’n proloog rijden na Luik-Bastenaken-Luik van voorbije zondag’, aldus Thomas, die in zijn gesprek met Cycling Pro Net duidelijk nog even moet bijkomen van de intensieve inspanning.

‘Het was gewoon vol gas gaan en de bochten goed nemen, maar het voelde alsof ik op het einde wat tekort kwam. Al met al ben ik toch tevreden; ik heb alles gegeven’, vervolgt Thomas.

De voormalig Tourwinnaar voelt zich met de koers sterker worden. Waar hij in de Ronde van Baskenland en de Waalse klassiekers zich vooral wegcijferde voor de ploeg, zal hij in Romandië zijn eindzege van vorig jaar proberen te verdedigen. ‘Het gaat veel beter dan een paar maanden geleden. Ik word steeds beter; we gaan zien hoe het deze week gaat.’

Thomas: 'Het wordt een mooie week koers'

Thomas ziet zichzelf alvast niet als de enige kopman bij INEOS Grenadiers. Zo zou de ploeg ook met Hayter, het toptalent Luke Plapp en misschien Laurens De Plus een klassement kunnen rijden. Al worstelt de laatste nog altijd met zijn conditie na de nodige fysieke tegenslag. ‘We gaan de leiding verdedigen en proberen de koers opnieuw te winnen. Er staan echter veel sterke mannen aan de start en in het weekend gaan we het zien. Ik zit in een stijgende lijn, maar we hebben nog andere jongens die we kunnen uitspelen. Het wordt alvast een mooie week koers’, sluit Thomas af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws