Hessmann (Jumbo-Visma) na vijfde plek in tijdrit WK beloften: 'Er zijn dingen die beter kunnen' Wielrennen
Wielrennen

Hessmann (Jumbo-Visma) na vijfde plek in tijdrit WK beloften: 'Er zijn dingen die beter kunnen'

Hessmann (Jumbo-Visma) na vijfde plek in tijdrit WK beloften: 'Er zijn dingen die beter kunnen'

Jumbo-Visma had maandag twee kandidaten bij het WK tijdrijden voor beloften: Mick van Dijke en Michel Hessmann. De Nederlander had geen beste dag en moest na pech genoegen nemen met plek achttien, terwijl de Duitser met een vijfde plaats aanmerkelijk meer tevreden mocht zijn.

Na afloop stond Hessmann dan ook met een glimlach Eurosport te woord. 'Ik denk dat ik blij mag zijn. Het was niet perfect, maar goed. Uiteindelijk is de conclusie dat ik goed was, maar niet goed genoeg.' De 21-jarige Duitser finishte uiteindelijk vijftien seconden slomer dan Leo Hayter, die brons pakte. De eerste twee plekken gingen naar Søren Waerenskjold en Alec Segaert.

Hessmann feliciteert Waerenskjold: 'Een super sterke gast'

De overwinning van Waerenskjold was geen verrassing voor Hessmann. 'Het is niet zo dat ik van tevoren aan kon geven wie er zou gaan winnen, maar hij is een super sterke gast. Hij is er de afgelopen jaren al vaak dicht bij geweest, dus mijn felicitaties aan hem. Als er één renner was die het verdiende, is hij het.'

Hessmann zelf neemt dus een vijfde plek mee terug naar Jumbo-Visma, maar beaamt dat er nog verbetering in zit. 'Er zijn altijd dingen die nog beter kunnen. Ik verlies af en toe wat focus bijvoorbeeld, maar we zullen het uitgebreid analyseren en nemen die dingen weer mee', sluit de nummer drie van de Tour de l'Avenir af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws