Mick van Dijke ziet kans op medaille in rook opgaan na materiaalpech: 'Band raakte het frame' Wielrennen
Wielrennen

Mick van Dijke ziet kans op medaille in rook opgaan na materiaalpech: 'Band raakte het frame'

Mick van Dijke ziet kans op medaille in rook opgaan na materiaalpech: 'Band raakte het frame'

Voor de start werd Mick van Dijke gezien als een van de kanshebbers voor het wereldkampioenschap tijdrijden voor beloften. Mede dankzij materiaalpech kon de Nederlander niet meestrijden om de medailles. Hij eindigde uiteindelijk als achttiende.

Van Dijke gaf alles, maar zag een aanlopende band roet in het eten gooien. 'Ik heb alles gedaan wat ik kon, ik probeerde zo hard mogelijk te gaan', vertelde Van Dijke na afloop van zijn rit aan Eurosport. 'Ik had niet de beste dag, niet de dag die waar ik op gehoopt had. De benen waren niet heel goed, maar nog steeds wel oké. Ik kreeg een probleem met mijn fiets, de band raakte het frame. Ik denk dat ik daar een beetje te lang mee ben doorgereden. Het werd erger en erger. Toen wisselde ik van fiets. Dan weet je dat je veel tijd gaat verliezen en je kans op een goed resultaat weg is. Want alles moet honderd procent zijn. Als dat niet zo is, weet je dat dat over is.'

'Heb alles gedaan wat ik kon'

Een slechte voorbereiding was geen factor voor de slechte dag voor Van Dijke. 'Ik heb me heel goed voorbereid, Ik ben hier al twee weken. Ik heb alles gedaan wat ik kon om hier goed te staan. Je moet een geweldige dag hebben en het materiaal moet honderd procent zijn. Als er één ding fout is, kun je een goed resultaat vergeten. Dat gebeurde vandaag.' Van Dijke stond in het tweede tussenpunt nog op de zesde plaats, maar zakte daarna uit de top tien door de fietswissel.

Het WK tijdrijden voor beloften werd gewonnen door Søren Waerenskjold. De Noor verraste topfavoriet Alec Segaert en hield 16 seconden over aan de meet. De Belg finishte nog wel voor Leo Hayter, het jongere broertje van Ethan Hayter. De Brit werd derde op 24 seconden van de nieuwe Noorse wereldkampioen. Door de overwinning van Waerenskjold schiet Noorwegen naar de eerste plek in de medaillespiegel van het WK wielrennen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws