📸 Het zit de Britse oudjes niet mee: Cavendish op slecht moment lek, Froome (samen met Gesink) ten val Wielrennen
Wielrennen

📸 Het zit de Britse oudjes niet mee: Cavendish op slecht moment lek, Froome (samen met Gesink) ten val

📸 Het zit de Britse oudjes niet mee: Cavendish op slecht moment lek, Froome (samen met Gesink) ten val

Het was dinsdag niet de dag van Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team) en Chris Froome (Israel-Premier Tech) in Tirreno-Adriatico. De twee oudgedienden uit Groot-Brittannië kwamen in het slot van de relatief rustig verlopen wandelrit in de problemen door uiteenlopende redenen,

Allereerst Cavendish, die vooraf een doel had gemaakt van deze sprintkans bij uitstek. De man van Man reed op circa twaalf kilometer van de meet lek en leek zich direct te zetten naar zijn lot, daar het peloton op dat moment net aanstalten maakte om de boel in gang te schieten.

Lead-out Cees Bol liet zich nog uitzakken tot zijn kopman, maar die leek op dat moment al weinig fiducie meer te hebben in een goede afloop. Samen bolden ze uiteindelijk op 5.41 minuut van ritwinnaar Jasper Philipsen over de streep.

Niet de dag van Cavendish (lek op slechtste moment) en Froome (samen met Gesink ten val) in Tirreno-Adriatico

Froome met pijnlijke pols na val

Net voor Cavendish en Bol eindigden Robert Gesink en Chris Froome, die samen met de Italiaanse kampioen Simone Velasco (net als Cavendish van Astana Qazaqstan Team) ten val waren gekomen op vijf kilometer van het einde. Froome bleef met een van pijn vertrokken gezicht en een hand op zijn pols even op het asfalt zitten, maar reed in het bijzijn van ploeggenoten Mads Würtz Schmidt en Simon Clarke toch door tot de finish. Voor Gesink leek de schade mee te vallen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news