Het zit Visma | Lease a Bike niet mee: Van Baarle is opnieuw ziek en skipt Parijs-Roubaix Wielrennen
Wielrennen

Het zit Visma | Lease a Bike niet mee: Van Baarle is opnieuw ziek en skipt Parijs-Roubaix

Het zit Visma | Lease a Bike niet mee: Van Baarle is opnieuw ziek en skipt Parijs-Roubaix

Dylan van Baarle is opnieuw ziek geworden. De Nederlandse hardrijder zal dus niet meedoen aan Parijs-Roubaix, de wedstrijd die hij in 2022 wist te winnen.

'Matteo Jorgenson is niet honderd procent fit en zal zondag niet van start gaan', zo stelde Visma | Lease a Bike eerder nog bij de bekendmaking van het septet voor Parijs-Roubaix. Christophe Laporte maakte dan wel weer zijn rentree, met ook Van Baarle als vooruitgeschoven pion. Daar is dus echter verandering in gekomen. De Nederlands kampioen is kort voor de start ziek geworden en moest derhalve noodgedwongen verstek laten gaan, zo schreef zijn broodheer op X.

Het is écht kort voor de wedstrijd dat Van Baarle moet afzeggen. Een dag eerder blikte hij namelijk nog uitgebreid vooruit op de Hel van het Noorden. 'Het zijn voor ons niet de meest gelukkige weken geweest', drukte de renner uit Voorburg zich nog voorzichtig uit. 'We beginnen nu echter aan nieuwe koers, een grote wedstrijd, en we gaan proberen er het beste van te maken.' In 2022 nam de 31-jarige tempobeul de kassei in ontvangst na een fraaie solo. 'Parijs-Roubaix is een speciale koers. De laatste jaren wordt het alleen steeds lastiger. Het lukt een kopgroep namelijk haast niet meer om weg te rijden. Morgen wordt een groot gevecht en daar kijk ik naar uit.'

Van Baarle voelde zich goed na mindere Ronde van Vlaanderen en had veel zin in Parijs-Roubaix

In de Ronde van Vlaanderen toonde Van Baarle zich in de openingsfase even, maar was er in de finale geen spoor meer van hem te bekennen. 'Het zit toch wel goed met de vorm', was hij duidelijk niet gepanikeerd of gestrest. 'In Vlaanderen voelde ik mij goed, maar in de finale werd ik bevangen door de kou. De benen waren desalniettemin goed in orde, na de ziekte. Dus morgen gaan we het zien', was hij heel hoopvol.

Kortom, een hard gelag voor de formatie van CEO Richard Plugge. Eerder - in Dwars door Vlaanderen - schoof natuurlijk ook al Wout van Aert hard onderuit, met de welbekende fracturen tot gevolg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws