Higuita dankt overwinning in Polen aan jeugd: 'Op training eindigde ik altijd op zo'n bergje' Wielrennen
Wielrennen

Higuita dankt overwinning in Polen aan jeugd: 'Op training eindigde ik altijd op zo'n bergje'

Higuita dankt overwinning in Polen aan jeugd: 'Op training eindigde ik altijd op zo'n bergje'

Sergio Higuita heeft de derde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Colombiaan was de snelste op een slotklimmetje van anderhalve kilometer, waarbij hij Pello Bilbao en Quinten Hermans achter zich hield. Het is voor Higuita al zijn vijfde zege van het seizoen, en deze zege heeft hij naar eigen zeggen te danken aan de trainingen in zijn jeugd.

Higuita zat in eerste instantie niet goed gepositioneerd op het slotklimmetje, maar kon op vierhonderd meter van de meet opschuiven. Met nog tweehonderd meter te gaan, toen de weg wat afvlakte, achtte hij zijn moment gekozen. Niemand kon zijn versnelling beantwoorden, en zo pakte de renner van BORA-hansgrohe de overwinning, en meteen ook de leiderstrui. 'Dit is een heel mooie overwinning. Ik moet het team bedanken, want dit is echt het werk van de hele ploeg. Iedereen heeft bijgedragen tot deze overwinning en de bijhorende leiderstrui', aldus de Colombiaanse kampioen.

Higuita: 'In Colombia zijn er heel wat bergjes die lijken op deze van vandaag'

'De slotklim was echt super zwaar. Hij was kort, maar wel zeer steil.' Maar dat ligt Higuita wel, zo blijkt. En daar heeft de pocketklimmer een verklaring voor. 'Toen ik jong was probeerde ik op training altijd te eindigen op dergelijke klimmen, om die dan vol op te rijden. In Colombia zijn er heel wat bergjes die lijken op de slotklim van vandaag', zo vertelt Higuita.

Toen INEOS Grenadiers met Jhonatan Narváez aan de voet van de klim doortrok, zat Higuita niet meteen in de voorste gelederen. Had hij zich laten verrassen, of was het een bewuste keuze? 'Ik probeerde nog wat over te houden voor de laatste tweehonderd meter, want het is belangrijk dat je op het einde nog iets in de benen hebt. Als je jezelf al helemaal leeg rijdt in het begin van de klim, dan lukt het niet', zo verklaart hij zijn aanpak, die duidelijk de juiste was.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws