INEOS trekt met Geoghegan Hart, Rodriguez en Sivakov naar Burgos, geen Bernal in selectie Wielrennen
Wielrennen

INEOS trekt met Geoghegan Hart, Rodriguez en Sivakov naar Burgos, geen Bernal in selectie

INEOS trekt met Geoghegan Hart, Rodriguez en Sivakov naar Burgos, geen Bernal in selectie

INEOS Grenadiers komt met een zeer sterk team aan de start van de Ronde van Burgos. De Britse formatie rekent onder andere op Tao Geoghegan Hart, Carlos Rodriguez en Pavel Sivakov. De Spaanse etappekoers gaat dinsdag van start, en telt vijf etappes.

Dat INEOS Grenadiers met klassementsamibties naar de Ronde van Burgos trekt, moge duidelijk zijn. Geoghegan Hart is de grootste naam in de selectie, maar de Brit heeft het sinds zijn eindzege in de Giro d'Italia van 2020 moeilijk om te bevestigen. Zijn prestaties in het Critérium du Dauphiné waren wel bemoedigend, met twee maal een negende plaats in de daguitslag en een achtste plaats in het algemeen klassement. Kan hij die lijn doortrekken in de Ronde van Burgos?

Een andere grote naam in de selectie is die van Rodriguez. De nog altijd maar 21-jarige Spanjaard rijgt ereplaatsen aan elkaar, en met een rit in de Ronde van het Baskenland en winst op het Spaans kampioenschap staan er ook al twee zeges op de teller van de klimmer. Dat de vorm goed is bewees hij ook al in de Clásica San Sebastián, waar hij vijfde werd. Verder staan ook Pavel Sivakov en Laurens De Plus aan de start namens INEOS Grenadiers. De Fransman werd in de Clasica zelfs tweede, achter de ongenaakbare Remco Evenepoel. De Plus probeert na gezondheidsproblemen terug op zijn oude niveau te geraken.

Selectie INEOS Grenadiers Ronde van Burgos 2022

Andrey Amador

Laurens De Plus
Omar Fraile
Tao Geoghegan Hart
Brandon Rivera
Carlos Rodriguez
Pavel Sivakov


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws