Higuita ondanks allergieën ritwinnaar in Romandië: 'Op karakter erbij gebleven' Wielrennen
Wielrennen

Higuita ondanks allergieën ritwinnaar in Romandië: 'Op karakter erbij gebleven'

Higuita ondanks allergieën ritwinnaar in Romandië: 'Op karakter erbij gebleven'

Sergio Higuita boekte in voorlaatste rit van de Ronde van Romandië alweer zijn vierde zege van het seizoen. De kleine Colombiaan van BORA-hansgrohe bleef ploegmaat Aleksandr Vlasov en Juan Ayuso (UAE-Team Emirates) voor in de sprint van een select peloton.

In het flashinterview gaf Higuita nochtans aan dat hij zich niet op zijn best voelde. 'Ik had veel last van mijn allergieën', doelde hij op vermoedelijk hooikoorts. Dat speelde hem ook al parten in de Ronde van het Baskenland. 'Ik kon het tempo amper volgen door moeilijkheden met mijn ademhaling.'

'Ik ben er op karakter erbij gebleven', vervolgde de winnaar van de Ronde van Catalonië. Over de strijd met ploegmaat Vlasov ging het geen woord. 'We hebben een bijzonder sterke ploeg. Aleksandr is erg sterk, ook in de spurts. Hopelijk kan hij het algemeen klassement winnen door het goed te doen in de tijdrit', besloot Higuita.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws