Higuita en Vlasov verdelen de koek namens BORA-hansgrohe in Romandië, Dennis blijft leider Wielrennen
Wielrennen

Higuita en Vlasov verdelen de koek namens BORA-hansgrohe in Romandië, Dennis blijft leider

Higuita en Vlasov verdelen de koek namens BORA-hansgrohe in Romandië, Dennis blijft leider

Sergio Higuita heeft de koninginnenrit in de Ronde van Romandië naar zich toe weten te trekken. De Colombiaan klopte ploegmaat Aleksandr Vlasov op de meet. Rohan Dennis behield zijn leidende positie.

Met 180 kilometer en meer dan 4000 hoogtemeters beloofde dit een spetterende rit te worden, letterlijk (veel regen) en figuurlijk (veel strijd). Dit ontaardde zich al aan het begin van de etappe, toen een sterke twaalfkoppige kopgroep de benen nam.

De meest bekende naam voorin was Ion Izagirre van Cofidis, die op zoek was naar revanche na een val eerder deze week. Verder waren ook Quinten Hermans (Intermarché), Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), James Knox (Quick Step), Marco Brenner (DSM), Óscar Rodriguez (Movistar), Toms Skujins (Trek-Segafredo), Yannis Voisard, Nils Brun, Filippo Colombo (Zwitserland), Ivo Oliveira (UAE) en Raúl García Pierna (Equipo Kern Pharma) present.

Jumbo-Visma bepaalt het ritme van de koers

Het dozijn kreeg een redelijke voorsprong van zo'n vier minuten, maar het peloton schoot op dat moment toch wel goed in gang. Jumbo-Visma, Bahrain Victorious en Israel-Premier Tech lieten zich op de voorposten zien en zetten daarmee ook de kopgroep onder druk, die uiteenviel. De vijf beste klimmers (Izagirre, Knox, Vanhoucke, Skujins en Rodriguez) bleven over en trachtten de voorgift intact te houden.

Op de drietraps-slotklim hield Jumbo-Visma het tempo niet heel hoog, aangezien Rohan Dennis uiteraard meer baat had bij een rustiger tempo dan de pure klimmers. Dit noopte de mannen van Bahrain Victorious en Groupama-FDJ ertoe om toch wat te versnellen. Vooraan bleven ondertussen Izagirre en Rodríguez over, met het zwaarste deel richting Grimentz voor de boeg.

Op dit stuk zagen we onder meer Chris Froome, Ethan Hayter, Geraint Thomas en Dylan Teuns passen, terwijl Sepp Kuss en Steven Kruijswijk het tempo regelden namens kopman Dennis. Dit was de doodsteek voor het kopduo, dat op negen kilometer van de meet bijgehaald werd door de Jumbo-Visma's.

Einer Rubio (Movistar) was de eerste die een aanval plaatste vanuit de groep der favorieten, waar verder weinig tot niets gebeurde. Het was één grote lead-out tot de oplopende laatste kilometer, waar Luke Plapp de arme Rubio bijhaalde. In de daaropvolgende sprint ging Higuita van ver aan, waarna hij op het oog geremonteerd werd door ploegmaat Vlasov. Vlasov stak zijn handen al in de lucht, maar het was Higuita die zijn wiel net wat eerder over de meet drukte.

Uitslag etappe 4 Ronde van Romandië 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws