Hirschi slaat dubbelslag in derde etappe Ronde van Hongarije: 'Kon in eerste instantie alleen volgen' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi slaat dubbelslag in derde etappe Ronde van Hongarije: 'Kon in eerste instantie alleen volgen'

Hirschi slaat dubbelslag in derde etappe Ronde van Hongarije: 'Kon in eerste instantie alleen volgen'

Marc Hirschi wist op knappe wijze de derde etappe in de Ronde van Hongarije te winnen. De 24-jarige Zwitser van UAE Team Emirates wist zich op de lastige slotklim naar Pécs (2,3 kilometer aan gemiddeld 8,6 procent) al snel te ontdoen van zijn concurrenten, waarna hij vrijuit naar de overwinning soleerde. Hirschi lijkt daarmee zijn vorm uit 'wonderjaren 2020 en 2021' enigszins teruggevonden te hebben, getuige onder meer ook zijn recentelijke vierde plaats in Eschborn-Frankfurt.

'Het was een lastige dag', opent de laureaat zijn analyse in het flashinterview. 'We reden echt vol gas in aanloop naar de slotklim, met als doel om er goed gepositioneerd aan te beginnen. Toen trok ook INEOS Grenadiers nog even stevig door, waarna hun kopman Ben Tulett (die tweede werd, red.) er al heel vroeg aan begon. In eerste instantie kon ik alleen volgen. Op een gegeven moment zat iedereen op de limiet. Dat leek me een goed moment om aan te vallen. Ik denk dat ik vooral mentaal het verschil heb gemaakt.'

De triomf in Pécs is de eerste overwinning van kalenderjaar 2023 voor de welbespraakte Hirschi. Naar eigen zeggen betekent dat dan ook bijzonder veel voor hem. 'Een eerste overwinning van het seizoen is sowieso altijd fijn. Ik ben er echt enorm blij mee', jubelt de man die een ware dubbelslag sloeg.

'Het voelt erg goed. Er komt nog één zware dag aan. Het is dus zeker nog niet beslist', refereert hij ter afsluiting nog aan de verraderlijke vierde etappe naar Dobogókő, waar een slotklim van 10,9 kilometer aan 4,3 procent staat te wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws