De Hirschi van 2020 lijkt terug: Zwitser knalt op typische Hirschi-klim naar zege in Hongarije Wielrennen
Wielrennen

De Hirschi van 2020 lijkt terug: Zwitser knalt op typische Hirschi-klim naar zege in Hongarije

De Hirschi van 2020 lijkt terug: Zwitser knalt op typische Hirschi-klim naar zege in Hongarije

Marc Hirschi (UAE-Team Emirates) heeft de derde etappe van de Ronde van Hongarije naar zich toe weten te trekken. In Pécs was hij de sterkste na een heuvelachtige finale.

Na twee Nederlandse ritzeges van Dylan Groenewegen (etappe één) en Fabio Jakobsen (dag twee) mocht die tweede vrijdag van start gaan in de leiderstrui van de Ronde van Hongarije, al was de kans om die te behouden heel klein. Er stond namelijk een verraderlijke heuvelrit op het programma, waarin de lichtere types normaliter het voordeel van de twijfel genoten.

De eerste zestig kilometer waren vrij vlak te noemen en dus probeerden enkele sterke beren wat voorsprong te nemen op weg naar Pécs. Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck) en Cameron Scott (Bahrain Victorious) zorgden voor de WorldTour-inbreng vooraan, terwijl Jarrad Driznes (Lotto-Dstny), Mattias Stocek (ATT) en Filippo Ridolfo (Novo Nordisk) de kopgroep compleet maakten.

David Martin (EOLO-Kometa) en Nobert Hrenkó (Hongaarse selectie) wilden de vlucht naar voren ook nog maken, maar slaagden daar tot hun teleurstelling niet in. Even later lukte dat enkele andere gezanten wel: Sebastian Schönberger (Human Powered Health), Silvan Dillier (Alpecin-Deceuninck) en Casper Pedersen (Soudal Quick-Step) maakten de sprong naar voren, terwijl leider Jakobsen op honderd kilometer al moest loslaten.

Bernal laat zich bergop zien

In het peloton sloegen Team DSM en INEOS Grenadiers de handen ineen, waardoor ze ook druk konden zetten op de mannen voorin. Daar toonden Dillier, Schönberger en Drizners zich de beste klimmers, zij hielden het het langste vol. In de grote groep toonde Egan Bernal zich ondertussen met een snedige demarrage, wat toch wel een mooi teken was na zijn harde val op dag één.

Een ploegmaat van de Colombiaan, Jhonatan Narváez, maakte ondertussen koers vanuit de grote groep: hij kreeg Oscar Onley (DSM) en Finn Fisher-Black (UAE) mee in zijn spoor. Deze drie coureurs maakten de oversteek naar voren, maar werden in aanloop naar de volgende heuvel weer ingerekend door het peloton. In aanloop naar de slotklim menden de spurters zich ook nog eens, zo liet Caleb Ewan (Lotto-Dstny) goede bedoelingen zien door zijn ploeggenoten te positioneren.

Eenmaal het bergop ging konden de klimmers los. Ben Tulett haalde alles uit de kast, waarop enkel Hirschi een antwoord klaar had. De Brit bleef op de deur beuken bij zijn Zwitserse opponent, maar kreeg de deksel net voor de slotkilometer op de neus. Hirschi kon en danseuse lang door blijven drukken en reed op die manier soeverein naar de zege. Tulett werd tweede, voor Max Poole van Team DSM.

Uitslag etappe 3 Ronde van Hongarije 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws