Hirschi sluit jaar af met vierde seizoenszege: 'Kijk nu al uit naar een goede winter en 2023' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi sluit jaar af met vierde seizoenszege: 'Kijk nu al uit naar een goede winter en 2023'

Hirschi sluit jaar af met vierde seizoenszege: 'Kijk nu al uit naar een goede winter en 2023'

Marc Hirschi boekte zondag zijn vierde seizoenszege namens UAE-Team Emirates. De Zwitser won de Veneto Classic, wat de 48e overwinning van het seizoen betekende voor de ploeg van Tadej Pogacar. Daarmee zette Hirschi zijn ploeg naast Jumbo-Visma, dat eveneens 48 zeges boekte.

'Ik ben heel blij met deze overwinning', blikt Hirschi terug. Hij werd afgelopen seizoen nog afgehouden door Samuele Battistella, maar mag de Veneto Classic nu dus alsnog bijschrijven. 'Ik vind het een heel mooi parcours. Het is een interessante wedstrijd met die kasseienklim en de gravelstroken. De slotklim kende ik nog van training en ik wist met Davide Formolo (ploegmaat, red.) en Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck) over de top te geraken, om vervolgens in de afdaling aan te vallen.' Formolo eindigde uiteindelijk nog als tweede.

Voor Hirschi betekent het een mooie opsteker na wat toch een lastig jaar genoemd mag worden, waarin hij onder meer een wisselvallige Tour de France kende. 'Ik kijk nu al uit naar komend jaar', stelt hij dan ook. 'Ik wil eerst een goede winter draaien, om vervolgens op te bouwen naar komend jaar. Ik heb in ieder geval ontzettend veel plezier bij UAE-Team Emirates. We hebben ook in de Veneto Classic weer een speciale prestatie geleverd', klinkt het bij de man die begin 2021 de overstap maakte vanuit Team DSM.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws