Wereldkampioen Foss kan debuut in regenboogtrui net niet opleuken met zege: 'Het was geen memorabele tijdrit' Wielrennen
Wielrennen

Wereldkampioen Foss kan debuut in regenboogtrui net niet opleuken met zege: 'Het was geen memorabele tijdrit'

Wereldkampioen Foss kan debuut in regenboogtrui net niet opleuken met zege: 'Het was geen memorabele tijdrit'

Het jaar van Jumbo-Visma is na zondag dan ook officieel ten einde. Tobias Foss werd tweede in de laatste koers van het jaar voor de Nederlandse ploeg, de Chrono des Nations. De Noor kon zijn debuut in de regenboogtrui in de Franse tijdrit net niet opleuken met een overwinning, daar Stefan Küng twee seconden sneller was.

'Het was een mooi gevecht tussen Stefan en mij', blikt Foss terug in het wedstrijdrapport van Jumbo-Visma. 'Het is jammer dat ik hem op twee seconden verlies, maar al met al kan ik hier zeker tevreden mee zijn. Na de Ronde van Lombardije was ik een beetje ziek, dus ik had niet de beste benen. Desalniettemin heb ik alles gegeven en ben ik blij dat ik de tijdrit op een goede manier heb kunnen uitvoeren', stelt de Noor.

Foss genoot van zijn eerste race in de regenboogtrui, die hij verrassend wist te winnen in Wollongong. 'Het is nog steeds onwerkelijk dat ik in deze trui mag rijden. Normaal rijd ik mijn wedstrijden in het geel-zwart en nu zag m'n tenue er ineens heel anders uit. Hoewel het geen memorabele tijdrit was, heb ik er enorm van genoten. Nu is het tijd voor vakantie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws