Hagenes, eerste Visma | LaB-slachtoffer van de 'Vloek van Tenerife', keert week na neusbreuk terug Wielrennen
Wielrennen

Hagenes, eerste Visma | LaB-slachtoffer van de 'Vloek van Tenerife', keert week na neusbreuk terug

Hagenes, eerste Visma | LaB-slachtoffer van de 'Vloek van Tenerife', keert week na neusbreuk terug

De Vloek van Tenerife, zo kun je de pechserie bij Visma | Lease a Bike wel noemen. De Nederlandse ploeg stuurde ter voorbereiding van de klassiekers vier man op hoogte, die alle vier binnen enkele dagen alweer in de lappenmand lagen. Dat begon met een crash van Per Strand Hagenes, die één week na zijn in de de E3 Saxo Classic opgelopen neusbreuk alweer zijn rentree maakt in de Ronde van Vlaanderen .

Hagenes lag na luttele kilometers in de E3 Saxo Classic op het asfalt en werd door zijn ploeg uit koers gehaald met hoofdpijn. Ploegleider Arthur van Dongen was na afloop niet te spreken over de plek waar Hagenes - en ook Dylan van Baarle - tegen de grond gingen. 'Op een nieuw stuk parcours, de rondweg van Waregem, waarvan het onvoorstelbaar is dat het in parcours wordt opgenomen... Zoveel versmallingen en obstakels op de weg, dat is helemaal niet nodig', duidde hij verbitterd.

De Noor keerde na zijn val huiswaarts, maar woensdag liet Van Dongen alweer aan In de Leiderstrui weten dat hij aan de betere hand was. Bij het overleg met de coaches van Visma | Lease a Bike werd besloten dat Hagenes voor de Ronde alweer groen licht krijgt, een koers waar hij eerder ook al voor op het programma stond. 'Een mooie kans om voor eigen succes te gaan', liet hij voor zijn val al weten. De Nederlandse formatie keerde echter snel zijn kar en besloot hem te laten starten in de Ronde.

Zijn vorm kan althans niet weg zijn, daar hij zich sterk voelde na drie weken Tenerife. ‘Ik voel me oké. Het was een zwaar trainingskamp, want ik was met enkele sterke gasten op pad. Normaal gesproken zou ik niet starten in de E3 Saxo Classic, maar Christophe Laporte was nog altijd niet helemaal fit naar zijn ziekte. Zodoende moest ik komen invallen.'

Hagenes moest Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen schrappen

Met Wout van Aert, Tiesj Benoot en Jan Tratnik nam Hagenes alle informatie als een spons op. 'Het was een heel mooie ervaring. Ik heb kunnen zien hoe de beste renners ter wereld toewerken naar hun doelen, dus dat was goed om van dicht bij mee te maken. Verder was de sfeer ook heel goed, ik denk dat de andere jongens er ook van hebben genoten. We waren met een kleine groep van vier renners, dus dat was heel relaxed', liet hij voor aanvang van de E3 Saxo Classic weten aan In de Leiderstrui.

Na Hagenes - die Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen moest schrappen - klapten ook Benoot en Van Aert tegen het asfalt, waarna het op zondag in Gent-Wevelgem de beurt was aan Tratnik. De Sloveen viel op zijn vorig jaar gebroken knie en moest woensdag in Dwars door Vlaanderen al na 80 kilometer opgeven, maar toen moest het ergste nog komen: kopman Van Aert viel in de afdaling naar de Kanarieberg en moest een kruis maken over zijn voorjaar.

De Belg liet één week eerder al weten dat Hagenes zo nu en dan moest aanpoten op Tenerife en gaf dat op Strava op een grappige manier mee: het was hem namelijk na drie weken eindelijk gelukt om de jonge Noor mee te laten stoppen voor een koffie. Hagenes kreeg een lach op zijn gezicht toen we hem ermee confronteerden. ‘Normaal gesproken skip ik de koffiestops op de langere beklimmingen, zodat ik wat voorlig op de andere gasten voordat het bergop gaat. Dan kom ik tenminste niet zo ver achter te liggen. Ik ben natuurlijk al een oké coureur, maar zij zijn heel sterk op de langere beklimmingen', knipoogde de immer sympathieke Scandinaviër.

Lees verder onder de foto.

Hagenes, eerste Visma | LaB-slachtoffer van de 'Vloek van Tenerife', keert week na neusbreuk terug

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws