Hirschi ziet kopman Pogacar victorie kraaien in 'Spaanse Strade Bianche': 'Tadej was supersterk' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi ziet kopman Pogacar victorie kraaien in 'Spaanse Strade Bianche': 'Tadej was supersterk'

Hirschi ziet kopman Pogacar victorie kraaien in 'Spaanse Strade Bianche': 'Tadej was supersterk'

Marc Hirschi eindigde in de door Tadej Pogacar gewonnen Jaén Paraiso Interior als vierde. Bovendien snelde een andere teamgenoot van de UAE Team Emirates-brigade, Tim Wellens, naar de derde stek. De ploeg uit de Emirates speelde het ploegenspel dus perfect uit,

'Het waaide best hard in de openingsfase van de koers', stelt Hirschi na afloop van 'de Spaanse Strade Bianche' tegenover de camera van Cycling Pro Net. 'Daarna probeerden we met de ploeg al snel de controle over de koers te pakken. Ons plan was om de koers al voorafgaand aan het extra rondje dat we moesten rijden open te breken en daarmee Tadej al vooruit te sturen', refereert hij aan de 'lokale lus' van ruim dertig kilometer, die het pak na het voor de eerste keer passeren van de finishlijn nog af diende te leggen. En zo geschiedde dus: Pogacar ging er al op vijfenveertig kilometer van de meet van tussen, nadat hij op knappe wijze werd gelanceerd door Wellens.

'We komen hier als ploeg sowieso weer terug', is Hirschi lovend over de 'nieuwe' Spaanse klassieker

'Tadej was vandaag supersterk', gaat Hirschi, die in 2020 de Waalse Pijl wist te winnen, verder. 'Tim en ik konden in de achtervolgende groep wat meer achterin gaan zitten. Het was dus echt een perfect dag voor ons.' Net als laureaat Pogacar dat in zijn flashinterview deed, beaamt Hirschi nogmaals dat het de bedoeling was om al zo ver voor de finish aan te vallen. 'Tadej voelde zich echt heel goed. Hij wilde hier dus ook heel graag winnen. We hebben het geprobeerd en het is gelukt. Het is een bijzondere race en we komen hier als ploeg sowieso weer terug.'

Hirschi is enorm te spreken over zijn huidige fysieke gesteldheid. 'Persoonlijk ben ik ook tevreden over mijn vorm. Het is een mooie start van het seizoen. Ik ben teruggekomen uit de hitte in Australië, waar ik meedeed aan de Tour Down Under. Mijn lichaam heeft zich snel en opvallend goed aangepast aan de omstandigheden. Ik trek nu richting de Algarve, waar de Ronde van de Algarve op zondag van start gaat.' Zoals het er nu voor staat, trekt de Zwitserse coureur na de Ronde van de Algarve via twee Franse eendagswedstrijden richting de Italiaanse en Belgische voorjaarsklassiekers. Zo staan onder meer Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik op zijn voorlopige planning.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news