Pogacar houdt flink huis in zijn eerste koers van het jaar: 'Gisteren al besloten waar ik zou aanvallen' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar houdt flink huis in zijn eerste koers van het jaar: 'Gisteren al besloten waar ik zou aanvallen'

Pogacar houdt flink huis in zijn eerste koers van het jaar: 'Gisteren al besloten waar ik zou aanvallen'

Superster Tadej Pogacar heeft op indrukwekkende wijze de Jaén Paraiso Interior op zijn naam geschreven. In de koers door Andalusië stond er geen maat op de Sloveen, die een solo van meer dan veertig kilometer succesvol afrondde. De tweevoudig Tourwinnaar voerde dus een heuse 'onemanshow' op en gaf zijn zelfvertrouwen richting de Ruta del Sol, die op woensdag 15 februari van start gaat, een flinke boost.

De Jaén Paraiso Interior staat ook wel bekend als de Spaanse versie van Strade Bianche, de inmiddels legendarische voorjaarsklassieker in Italië. In 2022 was Pogacar ook op de Italiaanse grindwegen veruit de sterkste. 'Het is geweldig om het seizoen zo te beginnen', zo laat het uithangbord van UAE Team Emirates na afloop van zijn Spaanse zegetocht optekenen in het flashinterview. 'We eindigen als ploeg ook nog als derde en vierde', refereert hij aan de derde en vierde plaats van respectievelijk Tim Wellens en Marc Hirschi.

'We hebben het ploegenspel geweldig gespeeld', aldus een imponerende Pogacar

'We hebben het ploegenspel geweldig gespeeld, dus ik ben superblij', benadrukt Pogacar nogmaals. De 24-jarige alleskunner demarreerde op zo'n vijfenveertig kilometer van de meet, op de vijfde grindstrook (die lichtjes bergop liep). 'We waren met veel jongens van de ploeg voorin vertegenwoordigd. We wisten dat dit het een zware strook zou zijn. Gisteren hebben we na de verkenning besloten dat dit de plaats zou worden waar we het gingen proberen. Dat pakte vandaag goed uit. Als de achtervolgers me hadden gegrepen, hadden we nog twee jongens om uit te spelen. Het plan liep vandaag dus perfect', duidt hij de gedachte achter zijn vroege aanval.

Daags na zijn triomf kent Pogacar een rustdag. De dag daarna begint de veelvraat aan de Ruta del Sol (15 tot en met 19 februari), waar hij de topfavoriet bij uitstek is om Wout Poels op te volgen. Over het vervolg van zijn wedstrijdprogramma heerst nog enige onduidelijkheid, daar vanmorgen het bericht binnenkwam dat Pogacar tegen de verwachtingen in zou starten in Parijs-Nice en zodoende de Tirreno-Adriatico zou overslaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws