Hirt stijgt naar plek zeven na derde plaats: 'Veel energie in de voorsprong gestoken' Wielrennen
Wielrennen

Hirt stijgt naar plek zeven na derde plaats: 'Veel energie in de voorsprong gestoken'

Hirt stijgt naar plek zeven na derde plaats: 'Veel energie in de voorsprong gestoken'

Jan Hirt is alvast als één van de besten uit de startblokken gekomen in de loodzware slotweek van de Giro d’Italia. Nadat de Tsjech dinsdag al een bergetappe won, zat hij woensdag ook mee in de ontsnapping. Dit keer strandde hij op een derde plek, al steeg hij wel van de negende naar de zevende plek in de algemene rangschikking.

De 31-jarige lange ranke klimmer leeft dit seizoen helemaal op bij Intermarché-Wanty-Gobert, getuige zijn ritzege van dinsdag, wat zijn eerste overwinning in de WorldTour was. Eerder dit jaar won hij ook al de Ronde van Oman. De klimmer zag woensdag weer een kans om met de vlucht mee te glippen, daar de start op zijn favoriete terrein was. ‘Aangezien de start bergop was, speelde ik voor de start met het idee om vandaag opnieuw in de aanval te trekken. Toen ik zag dat een grote groep met concurrenten voor het klassement vertrok, twijfelde ik geen moment en maakte ik met de hulp van Rein Taaramäe de sprong’, vertelt Hirt in een reactie van de ploeg.

Dat Taaramäe mee was, maakte het voor Hirt makkelijker. ‘Het was ideaal om net als gisteren in de kopgroep een ploegmaat aan mijn zijde te hebben. We bouwden een mooie voorsprong op het peloton op, waardoor een verbetering van mijn positie in het klassement een realistisch scenario werd’, aldus Hirt, wiens nadruk op het klassement ten koste ging van zijn kansen op een tweede ritzege. ‘Ik heb veel energie gegeven om onze voorsprong te behouden, waardoor ik niet kon wedijveren voor de ritzege met renners die met een andere intentie koersten en frissere benen hadden.’

Al met al kan Hirt wel spreken over wederom een mooi resultaat. ‘Ik ben gelukkig met deze nieuwe podiumplaats voor het team en met mijn huidige zevende plaats in het algemene klassement. De rit van morgen is eerder vlak, laat ons hopen dat men ons wat relatieve rust gunt, zodat Domenico (Pozzovivo, red.) en ik in de drie zware laatste dagen alles uit de kast kunnen halen om het best mogelijke resultaat te behalen!’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws