Opgaves in Giro: knieklachten Yates werden 'erger en erger', rugklachten voor Vanhoucke Wielrennen
Wielrennen

Opgaves in Giro: knieklachten Yates werden 'erger en erger', rugklachten voor Vanhoucke

Opgaves in Giro: knieklachten Yates werden 'erger en erger', rugklachten voor Vanhoucke

Harm Vanhoucke heeft opgegeven in de zeventiende etappe van de Giro d'Italia. De 24-jarige Belg van Lotto Soudal zat in de eerste twee weken nog weleens mee, maar hij kneep vier dagen voor het einde dan toch in de remmen. Ook voor Simon Yates was etappe 17 het eindstation. De Brit van Team BikeExchange-Jayco won zelfs twee etappes, maar kon niet mee met het peloton.

Vanhoucke kwam als rittenkaper naar de Giro en speelde een glansrol in de achtste etappe. Samen met Thomas De Gendt en Sylvain Moniquet zat hij mee in de vlucht van de dag. In de finale kwam hij in een groepje van vier terecht, met ook De Gendt daar bij. In de finale trok Vanhoucke de gashendel open om Mathieu van der Poel en Biniam Girmay niet te laten terugkeren. Dat lukte, alvorens De Gendt het afmaakte in de sprint.

Verder zagen we Vanhoucke wel een paar keer proberen, maar finales reed de klimmer verder niet meer. In een kort bericht via de officiële kanalen wordt gemeld dat Vanhoucke kampt met rugklachten. Het is voor Lotto Soudal wel al de derde abandon in deze Giro. Eerder hielden Caleb Ewan en Rudiger Selig het al voor gezien.

Yates na twee ritzeges naar huis

Yates kwam naar de Giro om voor het roze te strijden en hij begon uitstekend. Hij won op dag twee de individuele tijdrit, maar kwam in de vierde etappe ten val. Door de naweeën van die crash en de extreme hitte verloor hij heel veel tijd op de Blockhaus in rit negen, waardoor zijn klassementsambities erop zaten. Hij won nog wel de veertiende etappe vanuit het peloton favorieten, maar dat was ook meteen zijn laatste hoogtepunt.

De dokter van Team BikeExchange-Jayco, Matteo Beltemacchi, kwam na afloop met een reactie over de opgave van Yates. 'Hij viel op de Etna en de daaropvolgende knieproblemen speelden mee in het vervolg van de Giro d'Italia. Ondanks de dagelijkse therapie en de taaiheid van Simon, wat resulteerde in een tweede etappezege, werd de kniepijn erger en erger. Het leidde tot de beslissing om te stoppen met de race.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws