Van der Poel en Philipsen gaan niet concurreren met Van Aert voor groen: 'Eerst een rit winnen' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel en Philipsen gaan niet concurreren met Van Aert voor groen: 'Eerst een rit winnen'

Van der Poel en Philipsen gaan niet concurreren met Van Aert voor groen: 'Eerst een rit winnen'

Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen hebben niet de ambitie om voor de groene trui te gaan in de Tour de France, zo weet Het Laatste Nieuws. De twee gaan als kopmannen van Alpecin-Fenix (vanaf 1 juli Alpecin-Deceuninck) naar de Tour, maar mikken louter op ritsucces.

Net als in de Giro d'Italia zal Van der Poel zich niet gaan bezighouden met de drie á vier massasprints die in de Tour de France worden voorgeschoteld. Philipsen - vorig jaar in alle zes massasprints minimaal derde - heeft die ambitie wel. 'Vorig jaar eindigde ik drie keer tweede en drie keer derde in de Tour. Dit jaar wil ik absoluut winnen. Ik heb hard gewerkt om in deze periode top te zijn', zo vertelt hij aan HLN.

De groene trui is echter een stap te ver. Philipsen zou het met zijn profiel moeten kunnen, maar wordt naar eigen zeggen afgeschrikt door Wout van Aert, die namens Jumbo-Visma vol voor het puntenklassement gaat. 'Ik ben nog niet bezig met groen, laat mij eerst proberen een rit te winnen. Trouwens, als iemand zoals Wout Van Aert mikt op groen, wordt het voor mij zeer moeilijk om dat ook te doen.'

Van der Poel kan zich uitleven in eerste week

Van der Poel zal er net als in de Giro d'Italia lekker invliegen, zo is de bedoeling. De Tour de France heeft een heleboel lastige etappes en dus is dagsucces het belangrijkste. In de eerste week kan Van der Poel al uitpakken met een tijdrit in Denemarken, een lastige rit naar Calais, de kasseienetappe op dag vijf naar Arenberg en een punchy aankomst in Longwy. Ook in de tweede week liggen nog wel wat kansen voor de vlucht, in de derde week wordt het vooral klimmen.

Tegenover Wielerflits legt hij uit waarom groen niet in zijn plannen voorkomt: 'Drie weken strijden voor die groene trui is een zware mentale belasting. Het neemt bovendien een deel vrijheid weg. Ik ga mij in deze Tour dan ook niet mengen in die strijd, maar wil volop focussen op ritzeges. Niet vergeten dat Wout al een paar grote rondes in de benen heeft. Hij kan die combinatie volgens mij makkelijker aan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws