Hodeg bedankt Lefevere op eigen verjaardag: 'Ik geef vanaf het begin alles voor het team' Wielrennen
Wielrennen

Hodeg bedankt Lefevere op eigen verjaardag: 'Ik geef vanaf het begin alles voor het team'

Hodeg bedankt Lefevere op eigen verjaardag: 'Ik geef vanaf het begin alles voor het team'

José Álvaro Hodeg toonde zijn sprinterskwaliteiten in de eerste etappe van de Ronde van Slowakije. De Colombiaan van Deceuninck-Quick-Step was in de massasprint Peter Sagan en Reinardt Janse van Rensburg de baas. Cees Bol eindigde namens Team DSM als vierde.

De eerste etappe volgde op de zeer korte proloog van woensdag, waar Kaden Groves (Team BikeExhange) nog de sterkste was. In de etappe van donderdag moesten onderweg twee lastige klimmetjes worden overwonnen, maar BORA-hansgrohe kon niet een dergelijk tempo opleggen om de renners van Deceuninck-Quick-Step te lossen. Na afloop was Hodeg blij met het werk van de ploeg, zo liet hij weten in het flashinterview. 'Vanaf de klim deed het team perfect werk. Ze zorgden de hele dag voor me. We wisten dat BORA op de klim vol gas ging, maar ik kon aanhaken en op het eind waren er nog 60-70 man over. Ze brachten me in perfecte positie in de laatste kilometer en ik maakte gewoon hun werk af.'

Hodeg nam met zijn overwinning de leiderstrui over van Groves en bezorgde daarmee zichzelf een meer dan uitstekend verjaardagscadeau. Op de dag dat hij 25 werd, boekte hij zo zijn derde zege van het seizoen, nadat hij ook al wist te winnen in de Tour de l'Ain en de Grote Prijs Marcel Kint. 'Ik ben erg blij met dit verjaardagscadeau. Ik wil tegen Patrick Lefevere zeggen dat ik vanaf het begin af aan alles voor het team geef. Ik kan de jongens en het team alleen maar bedanken.' Vrijdag wordt de Ronde van Slowakije vervolgd met een etappe die gekenmerkt wordt door lange, maar geen al te lastige klimmen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws