Hodeg blijft Sagan voor in massaprint van de Ronde van Slowakije Wielrennen
Wielrennen

Hodeg blijft Sagan voor in massaprint van de Ronde van Slowakije

Hodeg blijft Sagan voor in massaprint van de Ronde van Slowakije

De eerste etappe in de Ronde van Slowakije is gewonnen door José Álvaro Hodeg. De sprinter van Deceuninck-Quick-Step bleef Peter Sagan voor in de massasprint en kreeg daarmee tevens de leiderstrui om zijn schouders gehangen.

De Ronde van Slowakije werd donderdag vervolgd met een rit die misschien wel het moeilijkste was in deze vijfdaagse etappekoers. Onderweg stonden er twee middellange beklimmingen op het programma, waarvan de top van de laatste klim echter op 42 kilometer van de finish lag. Zou het een etappe voor de aanvallers worden of zou de ploeg van thuisrijder Peter Sagan (BORA-hansgrohe) zich gaan inspannen voor hun kopman? Helaas voor Team DSM moest Jai Hindley de strijd al snel staken, nadat hij vroeg in de etappe bij een valpartij betrokken was.

Aan het begin van de etappe kozen acht mannen het hazenpad. Roger Adrià (Equipo Kern Pharma), Tomasz Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski), Jaime Castrillo (Equipo Kern Pharma), Andrea Garosio (Bardiani-CSF-Faizanè), Martin Haring (Dukla Banska Bystrica), Eirik Lunder (Gazprom-RusVelo), Gabriele Petrelli (Cycling Team Friuli ASD) en Dylan Sunderland (Team Qhubeka NextHash) hadden in de 159 kilometer lange etappe al snel een voorsprong van meer dan drie minuten te pakken. Op 48 kilometer van de meet was er nog 1.55 minuut over van deze voorsprong, waarna de Klenov (4,7 kilometer aan 6,0%) als laatste obstakel gold. Daar maakte de Noor Carl Fredrik Hagen namens Israel Start-Up Nation de oversteek naar de kopgroep.

Deceuninck, BORA en BikeExhange laten gat niet groot worden

De 25-jarige Spanjaard Castrillo hield het van de koplopers het langste vol. Hij sprong weg bij zijn medevluchters en had op 29 kilometer van de meet een voorsprong van veertig seconden op zijn medevluchters, terwijl het peloton al volgde op één minuut. Daar waren het de ploegen Deceuninck-Quick-Step, BORA-hansgrohe en Team BikeExchange die het kopwerk deden en de voorsprong binnen de perken hielden. In dalende lijn werd vervolgens koers gezet richting de finish, waar het onvermijdelijk leek dat de sprinters het gingen uitmaken voor de ritoverwinning. Daarvoor was het vooral kijken naar Jannik Steimle en José Álvaro Hodeg van Deceuninck-Quick-Step, Peter Sagan en Cees Bol.

Zo gezegd ontvouwde zich een dergelijk scenario. Hagen en Sunderland maakten nog de overstap naar Castrillo, maar met zijn drieën konden ze niet voorkomen dat ze uit de greep van het peloton bleven. Zij werden op vijf kilometer van de meet ingerekend, waarna het peloton zich kon opmaken voor de massasprint. Deceunicnk-Quick-Step kwam als eerste door de bocht en dat bleek de beslissende move. Bij de Belgische ploeg speelde ze de kaart José Álvaro Hodeg, die Cees Bol en Peter Sagan voorbleef. Hodeg reed daarmee Kaden Groves (Team BikeExhange) uit de leiderstrui, die de Australiër gisteren verkreeg door als snelste de 1,6 lange proloog te voltooien.

Uitslag etappe 1 en klassementen Ronde van Slowakije 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws