Hoe is het met Geraint Thomas na zijn valpartijen? 'Heb meer geluk gehad dan mijn fiets' Wielrennen
Wielrennen

Hoe is het met Geraint Thomas na zijn valpartijen? 'Heb meer geluk gehad dan mijn fiets'

Hoe is het met Geraint Thomas na zijn valpartijen? 'Heb meer geluk gehad dan mijn fiets'

Vrijdag was absoluut niet de dag van INEOS Grenadiers in de Vuelta a Espana. De Britse formatie kreeg eerder in de ronde al figuurlijke tikken qua tijdverlies, maar moest in de vlakke zevende rit vooral wonden likken. Thymen Arensman viel uit, terwijl ook Geraint Thomas tegen het asfalt kwakte.

Na de val van Arensman was het vrij snel duidelijk dat doorfietsen geen mogelijkheid was. De Nederlander kwam zelf in de nacht van vrijdag op zaterdag met een update. 'Ik heb ongelofelijk veel geluk gehad', besefte hij. 'Ik heb overal wel wat pijn, maar het ziet er naar uit dat ik niets heb gebroken. Mijn hoofd doet wel pijn en ik mis een tand. Ik kan me niet meer herinneren van wat er gebeurd is, pas in het ziekenhuis ben ik voor mijn gevoel wakker geworden. Mijn helm heeft mijn leven gered', schreef de schaduwkopman.

Thomas heeft enkel wat last van zijn knieën

Ook Thomas, die na een valpartij eerder in de rit ook betrokken was bij de grote crash met Arensman en daardoor tijd verloor, kwam via social media met een update. 'Ik hoop dat het geluk snel aan onze zijde is in de Vuelta... ik ben wat sad door het verlies van Thymen, ik hoop dat hij er snel bovenop weet te komen', aldus de Welshman.

'Met mijzelf gaat het oké. Mijn knieën doen wat pijn, maar als ik mezelf vergelijk met mijn fiets heb ik meer geluk gehad', deelt de ronderenner mee. 'Zaterdag is echter weer een nieuwe dag, en ze zeggen wel eens: today's pain is tomorrow's gain, toch?', brengt hij er wat humor in.

Na het plaats van zijn bericht op X had Thomas overigens even later nog een mededeling. 'Ze zeiden toch dat de Vuelta de meest relaxte, chille grote ronde was?', vraagt hij zich sarcastisch af na alles wat het peloton overkwam in de eerste week fietsen door Spanje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws