'Attractie' Martinez gaat zware Vuelta-ritten aanpakken alsof 'hij de leiding niet heeft' Wielrennen
Wielrennen

'Attractie' Martinez gaat zware Vuelta-ritten aanpakken alsof 'hij de leiding niet heeft'

'Attractie' Martinez gaat zware Vuelta-ritten aanpakken alsof 'hij de leiding niet heeft'

Lenny Martinez genoot vrijdag van zijn dag in de rode leiderstrui van de Vuelta, maar verbaasde zich net als een dag eerder al over alles wat bij zo'n dag komt kijken. 'Dat is wel mooi, maar toch ook raar om in het middelpunt van de belangstelling te staan', aldus de jonge Fransman na afloop.

'Ik denk dat ik het ondertussen wel een beetje begin te realiseren', aldus Martinez in het wedstrijdrapport van Groupama-FDJ. 'Als je de wedstrijdleider bent, ben je een soort attractie. Iedereen juicht voor je, kijkt naar je en vraagt om foto's. Veel grote namen kwamen naar me toe om me te feliciteren. Dat is altijd mooi, maar toch ook raar', aldus de eerlijke Martinez.

Martinez lacht: 'Nog nooit zo goed geëindigd in een massasprint'

'De rit was met 210 kilometer vrij lang, maar gelukkig ging het vrij kalm. Dat deed ons goed het was een mooie dag', stelde de pocketklimmer. 'Mijn enige doel was de rode trui behouden. Ik ben trots op mijn ploeggenoten, ze hebben we goed gepositioneerd en ik ben zelfs nog nooit zo goed geëindigd in een massasprint. Dat was geweldig', lachte Martinez, met zijn gewicht dat onder de 55 kilogram zit nou niet bepaald een spurter.

Zaterdag moet Martinez richting Xorret de Catí weer aan de bak, daar er een vier kilometer lange slotklim op de rol staat die aan meer dan elf procent gemiddeld de hoogte ingaat. 'Er komen twee mooie dagen aan dit weekeinde. Ik probeer gewoon geen tijd te verliezen voor het algemeen klassement, alsof ik niet de wedstrijdleider ben', doet hij zijn tactiek al uit de doeken.' In de algemene rangschikking verdedigt hij een voorsprong van acht seconden op zijn naaste belager Sepp Kuss van Jumbo-Visma. Grote namen als Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Primoz Roglic staan op bijna drie minuten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws