🎥 Hop hop, die fiets op! Gilbert en Pogacar besteden aandacht aan wereldfietsdag (en slottijdrit Tour...) Wielrennen
Wielrennen

🎥 Hop hop, die fiets op! Gilbert en Pogacar besteden aandacht aan wereldfietsdag (en slottijdrit Tour...)

🎥 Hop hop, die fiets op! Gilbert en Pogacar besteden aandacht aan wereldfietsdag (en slottijdrit Tour...)

Philippe Gilbert mag dan al even gestopt zijn als wielrenner, de Belg is allerminst verdwenen uit de wielrennerij. Phil trok er maandagochtend op uit voor een speciaal ritje, met niemand minder dan Tadej Pogacar. De Sloveen en Gilbert hadden een klein maar fijn woordje over wereldfietsdag en zo kregen we ook een klein inzichtje in de Tourvoorbereiding van Pogi...

3 juni is dus wereldfietsdag. Op die dag wordt er extra aandacht besteed aan het nut van de fiets. Zo ook door Gilbert en Pogacar. De Belg, eveneens woonachtig in Monaco, polste zijn stadsgenoot voor een ritje over de Col d'Èze, de beroemde col rondom Nice. En laat dat nou net een van de scherprechters zijn van het slotweekend van de Tour de France.

Gilbert prijst Pogacar hemel in richting dubbel Giro-Tour: 'Beste renner van deze eeuw'

In de video op Instagram zien we een goedgemutste Gilbert. 'Vandaag is het wereldfietsdag. En speciaal voor deze gelegenheid maak ik een rondje met de beste renner van deze eeuw: Tadej Pogacar. We staan op de top van de Col d'Èze en ik hoop dat hij geschiedenis gaat schrijven deze zomer, als hij ook de Tour kan winnen en de dubbel kan pakken.' Pogacar was niet te beroerd er een leuk zinnetje aan toe te voegen: 'Ga de straat op, de fiets op, op deze mooie dag iedereen! Geniet van wereldfietsdag.'

Pogacar fiets slottijdrit uit Tour de France met Gilbert

Het was geen toeval dat het ritje van beide mannen nou net in de streek van de slottijdrit van de Tour aankomende zomer werd verreden. De slottijdrit, die bijzonder lastig is met de beklimmingen van La Turbie en de Èze, werd verkend door Pogacar op maandagochtend. De Sloveen plaatste zelf geen rit online, maar Gilbert deed dat wel en gaf zo een kijkje in de keuken van de Girowinnaar, die ook nog op hoogtestage gaat aankomende weken. De rit was iets langer dan de tijdrit op 21 juli, maar de (beslissende) hoogtemeters zijn evident.

🎥 Hop hop, die fiets op! Gilbert en Pogacar besteden aandacht aan wereldfietsdag (en slottijdrit Tour...)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws