'Hushovd behoeft geen verdere introductie': beresterke oud-sprinter nieuwe algemeen directeur Uno-X Mobility Wielrennen
Wielrennen

'Hushovd behoeft geen verdere introductie': beresterke oud-sprinter nieuwe algemeen directeur Uno-X Mobility

'Hushovd behoeft geen verdere introductie': beresterke oud-sprinter nieuwe algemeen directeur Uno-X Mobility

Thor Hushovd is de nieuwe algemeen directeur bij Uno-X Mobility. De Noorse ploeg, die onlangs voor het tweede jaar op rij een uitnodiging ontving voor de Tour de France, kondigt dat nieuws aan in een persbericht. Hushovd is een van de bekendste Noorse (oud-)wielrenners en de ploeg is dan ook trots hem aan het team toe te voegen. 'Thor Hushovd heeft geen verdere introductie nodig.'

Hushovd was tussen 2000 en 2014 prof en boekte vele grote successen. De sterke sprinter, die ook zijn mannetje stond in de klassiekers, won onder meer tien etappes in de Tour, drie ritten in de Vuelta en één etappe in de Giro. Hij won meermaals de groene trui in de Tour, won klassiekers als de Omloop Het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem. Ook reed hij podium in Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Zijn grootste succes was het behalen van de wereldtitel in 2010. Tevens werd Hushivd veelvuldig Noors kampioen, zowel in de tijdrit als in de wegwedstrijd. Daarnaast droeg hij meerdere het geel in de Tour.

De nu 46-jarige Noor is een welkome aanwinst in het beoogde groeiplan van Uno-X. 'We hebben voor het tweede jaar op rij een wildcard voor de Tour ontvangen, maar daar stopt onze ambitie niet. Sinds we in 2016 begonnen zijn met ons bescheiden project, hebben we stapje voor stapje de weg omhoog ingezet. Elke volgende stap vereist weer hogere normen. Thor Hushovd behoeft geen verdere presentatie en heeft een uitstekende achtergrond en persoonlijkheid om ons te helpen bij het zetten van de volgende stappen', zo klinkt het.

'We zijn zeer ambitieus als het gaat om de volgende stap in de transformatie van onze wielerploeg. Deze zal echter gepaard moeten gaan met sterk leiderschap. Daarom zijn we blij dat Hushovd ons per 1 februari komt versterken als algemeen directeur. Zijn aanstelling draagt zeker bij aan het zetten van die nieuwe stappen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws