Kopecky slaat nieuwe wegen in: debuut in Luik-Bastenaken-Luik, weg naar Spelen nog even ongewis Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kopecky slaat nieuwe wegen in: debuut in Luik-Bastenaken-Luik, weg naar Spelen nog even ongewis

Kopecky slaat nieuwe wegen in: debuut in Luik-Bastenaken-Luik, weg naar Spelen nog even ongewis

Lotte Kopecky zal in 2024 Luik-Bastenaken-Luik rijden. De Belgische renster, die in 2023 een waar superjaar kende, zal debuteren in de Ardennenklassieker. Dat werd duidelijk op de mediadag van SD Worx-Protime. Voor de rest focust de wereldkampioene op de weg zich weer op bekende klassiekers, waarvan ze er ook al een paar wist te winnen. Hoe de opbouw na april richting de Olympische Spelen in Parijs eruit zal zien, blijft voorlopig nog een vraagteken.

Het afgelopen jaar kende de Belgische een ongekend succesjaar. Ze won voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad, won de puntentrui en eindigede op het podium van de Tour de France en behaalde podiumplaatsen in Strade Bianche en de Amstel Gold Race. Als klap op de vuurpijl wist ze ook nog eens wereldkampioen op de weg te worden. Nu lonken er dus nieuwe ambities met een deelname aan La Doyenne.

Welke grote ronde(s) Kopecky rijdt is voorlopig nog ongewis door Olympische Spelen

Kopecky liet zich in het begin van haar loopbaan, welke zich ook nog steeds voor een belangrijk deel op de weg afspeelt, gelden als sprintster en kasseienspecialiste. Zo won ze eerder de Ronde van Vlaanderen end e Strade Bianche. Luik-Bastenaken-Luik is zodoende nieuw op het programma. Kopecky ontwikkelde zich snel in het klimwerk de laatste jaren en het is dan ook een mooie nieuwe kans op succes.

De Belgische allroundster start het seizoen vanaf 11 februari in de UAE Tour. Vanaf daar werkt ze verder naar de Omloop eind februari. Daarna staat er vanaf begin maart een hele mooie reeks koersen te wachten met de Strade Bianche, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, de Amstel Gold Race en dus Luik-Bastenaken-Luik. Vanaf mei is er nog niet veel duidelijk over het programma van Kopecky. Wel zeker is dat ze op de Olympische Spelen ambities koestert op zowel de baan als de weg.

Tegenover Het Laatste Nieuws verklaarde Kopecky enkele keuzes nader: 'De aprilmaand zal erg vol zijn met De Ronde, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Ik kijk het meest uit naar Roubaix. Maar ik ga niet alles op een wedstrijd zetten. Daarna staat een niet al te intensieve opbouw richting de Spelen op het programma. Eind april bespreek ik met de ploeg hoe we dit het beste kunnen doen', doelt ze op de keuze of er wel of niet een de Tour de Francedeelname zal komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws