Wildcards Parijs-Nice, Tour of the Alps, Dauphiné en Tour de France verdeeld: ploeg van Tietema enkel naar Italië Wielrennen
Wielrennen

Wildcards Parijs-Nice, Tour of the Alps, Dauphiné en Tour de France verdeeld: ploeg van Tietema enkel naar Italië

Wildcards Parijs-Nice, Tour of the Alps, Dauphiné en Tour de France verdeeld: ploeg van Tietema enkel naar Italië

Donderdagmiddag zijn de verschillende wildcards voor een aantal belangrijke wedstrijden verdeeld. Zo is voor de Tour de France, Parijs-Nice, het Critérium du Dauphiné en de Tour of the Alps bekendgemaakt welke niet automatisch 'geplaatste' teams dan toch kunnen deelnemen. Opvallend feitje: TDT-Unibet Cycling Team, de ploeg die sinds dit jaar over een ProTour-licentie beschikt, reist wat betreft de genoemde koersen enkel af naar de Tour of the Alps.

Laten we beginnen met La Grande Boucle, ofwel de Tour de France. Achttien WorldTour-ploegen waren al zeker van participatie aan 's werelds grootste wielerevenement en daar zouden er nog vier bij komen. Dat zijn uiteindelijk naast Lotto-Dstny en Israel-Premier Tech - de nummers één en twee op de UCI ProTeams-ranking - Uno-X Pro Cyling Team en TotalEnergies geworden.

Uno-X zowel naar Tour als Dauphiné, ploeg van Tour de Tietema richting Tour of the Alps

Het Critérium du Dauphiné dan: ook daar zien we - het zijn inderdaad vaste gegadigden - Lotto-Dstny en Israel-Premier Tech, maar wederom ook Uno-X Pro Cycling Team. TotalEnergies doet daar dan weer niet mee, daar het laatste plekje wordt opgevuld door Q36.5 Pro Cycling Team.

En Parijs-Nice dan? Ook daar zien we Lotto-Dsnty en Israel-Premier Tech op het overzicht staan, terwijl ook TotalEnergies en Tudor Pro Cycling Team - de ploeg van onder anderen Arvid de Kleijn en Rick Pluimers - acte de présence mogen geven.

Hebben we ten slotte ook nog de Tour of the Alps, de Italiaanse rittenkoers die vorig jaar door Tao Geoghegan Hart gewonnen werd. Die meerdaagse is geen WorldTour-race, maar een 2.Pro-wedstrijd. Derhalve staan er niet achttien, maar 'slechts' negen WorldTour-ploegen aan het vertrek. Zo zien we bijvoorbeeld dat Visma | Lease a Bike niet op de (voorlopige?) ploegenlijst staat. Maar vanuit Nederlands opzicht zien we dan wel dsm-firmenich PostNL én TDT-Unibet Cycling Team!

Overzicht: wie krijgt waar een wildcard?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws